perjantai 13. huhtikuuta 2018

Agilitya, paimennusta ja lampaita!

Pääsiäistä edeltäen käytiin treenaamassa kaverin kanssa agilitya ja pitkäperjantaina osallistuin Piken ja Maicon kanssa epiksiin Vantaalla.
Rata oli kiva, putket vetivät molempia koiria, kummallekin joko väärä pää putkesta houkutti mun ohjauksen virheestä tai livahti putkeen väärässä kohdassa. Piken meno oli vallan hauskaa kun se ei edelleenkään linjoista ymmärrä juuri mitään ja jonkun verran flänkkää esteitä. Mut oli eka kerta kun tehtiin noinkin monta estettä putkeen. Kiltisti se tulee ohjauksiin kun ymmärtää mitä siltä halutaan, reagoi tosi hyvin.
Maicolle on tullut vauhtia ja varmuutta ja se on helppo ohjata kun osaa jo perusjutut hyvin. Sen voisi saada kisavalmiiksi kun vaan ehtisi kepit treenata kuntoon. Katsotaan ehditäänkö kesällä kisaamaan asti.
Huomenna on Stormin agilitytreenit Lahdessa ja Pike sai myös paikan tällä kertaa kun muutama on poissa.

 
Käin Kioa morjestamassa pääsiäisenä. <3


Tuon jälkeen onkin sitten treenattu parit kunnon treenit paimennusta koko sakille. Nuoriso kehittynyt hurjasti. Pike otti tällä viikolla mulle treeniporukan ja suoriutui todella hyvin työtehtävistään.

Maico loukkasi silmänsä tiistaina metsässä puun oksaan ja siihen tuli todella ruma ventti silmän kalvoon. Ihan kunnon palkeen kieli. Päästiin samalle päivälle näyttämään mun ystävä eläinlääkärille ja saatiin tipat. Luojan kiitos taas meidän luotto eläinlääkärille. Kahdessa päivässä parani jo todella hyväksi ja pupilli toiminut koko ajan normaalisti joten taidetaan selvitä isolla säikähdyksellä. Eilen hän vielä tarkasti silmän ja tosi pieni rikko enää. jatketaan tippoja kuitenkin se 7-10 vuorokautta ja sitten vielä kontrolli.
Eilen samalla sai Storm myös rokotteet 4-rokote ja Rabies.
Tilasin pojille myös Seresto-pannat punkeilta suojaamaan joten ollaan valmiina kesään.

Viime viikonloppuna oltiin mun serkun perheen lammastilalla opettelemassa hommia sekä auttamassa ja oppimassa karitsoinnista. Tilalla on nyt 70 uuhta ja määrää lisäävät nyt. Yhden kaksoset sain avustaa ulos viikonlopun aikana. Just ennen mun tuloa oli kahdelle uuhelle syntynyt seitoset joista kummallakin jäi eloon 6 karitsaa, joten lisäruokittavia karitsoja riitti. Niin pieniä ja suloisia. Muutenkin pääsin mukaan kaikkiin rutiineihin. Toukokuussa koirataan sitten tilan lampaita ja kesäkuussa tuonne tulee sitten tilan oma ensimmäinen työkoira. :) Hirmuisen vauhdikas ja mielenkiintoinen viikonloppu oli ja kokemusta ja oppia tarttui matkaan kovasti. Mökkeiltiin saman järven rannalla jossa on myös mun isovanhempien vanha mökki joka nyt meidän isän ja tädin omistuksessa eli tutut paikat. Lapsena tuossa maatilassa pyörittiin serkkujen kanssa lypsykarjan hoitotehtävissä ja heinätöissä.

Kuvapläjäykset näiltä kuluneilta viikoilta.

 
 
 

Mun ekan avustuksen karut.Tilan pihalta.

Tilan pihalta.

Mökkirannassa.

Ei kommentteja: