maanantai 22. tammikuuta 2018

Talvisia paimennuksia!

Nyt on taas ollut lunta ja on pikkuisen talvi treenejä tehty paimennuksen merkeissä. Kun Maicokin näyttänyt parantaneen varpaansa niin sekin pääsi ensimmäisen kerran tauon jälkeen oikeasti tekemään.

Otettiin vähän videota treeneistä joista video on koostettu. Storm alkoi ottaa pyydetyt stopit nyt helposti ja voidaan taas edetä tästä.
Piken kanssa haeskellaan ajon tahtia. Se ajaa poispäinajaessa paremmalla fiiliksellä ja tatsilla lampaisiin. Mut ei välttämättä malta ottaa stoppeja joten liinaa olen sillä pitänyt. Peruskuljetusasetelmassa mun hidastukset menee komeille korville mut ei viesti kulje jalkoihin asti. Flänkit aukaisee tosi nätisti nyt.  Ja no Maico on Maico. Se hoitaa helposti videolla näkyvät jutut. Mikä oli tosi kiva nähdä hiukan turhauttavan tauon jälkeen nämä ensimmäiset kunnolliset treenit, sillä ei ollut mitään haasteita kuunnella mua ja tehdä kaikkea yllättävää mitä pyysin.


Stormin kanssa on käyty myös eka kerta Vinkeä Koiran Alku agilitykoiraksi - kurssia. 
Osuu kyllä omat ajatukset kurssin sisältöön ja koulutustapoihin niin hyvin yksiin ainakin tähän mennessä et oli tosi hauska huomata se. 
Ekalla kerralla tehtiin ihan perusjuttuja. Vahvistettiin koiran oma aloitteisuutta ohjaajaa kohtaan halliin tullessa. Käsikosketuksen opetusta, luopumisen opettelua. Ohjaajan liikkeen kestämistä, namikupille tai lelulle juoksuna. Ja saatiin kotiläksyt seuraavaa kertaa varten. Storm yllätti tajuamalla hyvin äkkiä asioita. Sillä onkin paljon paremmat valmiudet oppia oppimaan kuin mitä olen aiemmin ajatellut. Ja ajatellut niin vaan siksi että en ole edes kokeillut opettaa mitään muuta kuin paimennusta. Joten älä oleta asioita, tuli taas opetus mulle. Super hienoa et näin päin. Oppi ihan muutamalla toistolla luopumaan namista ja hetken päästä siitä jo peruutti pois. Eli sheippaaminen näyttäisi toimivan helposti. 

Storm tänään 1v.! Saavat nauttia herkut ja ulkoilua. 

Ei kommentteja: