torstai 14. joulukuuta 2017

Varvasvamma ja koulutusviikonloppu!

Viime viikon perjantaina käytiin eläinlääkärissä Maicon kanssa. Noin kuukausi takaperin Maicon kanssa siirrettiin lampaita ja kaikkialla oli todella mutaista ja liukasta. Mitään poikkeavaa ei tapahtunut tuolloin. Mutta kun tultiin kotiin ja otin Maicon ulos autosta se varoi astumista oikealle takajalalle. Iltalenkillä kevensi edelleen samaa jalkaa. Tuolloin annoin kipulääkettä ja aamulla oli paljon parempi. Saattoi lenkin alkuun hiukan keventää oikeaa takajalkaa mutta sen jälkeen hyvin hankala havaita mitään poikkeavaa. Pidin kevyellä hihnaliikunnalla ja vältin käyttämästä Maicoa lampaiden siirtoon. Pidettiin myös Bot loimea kun epäilin että olisi saanut jonkin revähdysvamman. Parisen viikkoa paranneltiin ja pääosin en enää nähnyt oireilua. Alettiin palaamaan sitten pikkuhiljaa normi käyttöön. Nyt kuitenkin itsenäisyyspäivää edeltävänä tiistaina laskin päivällä koirat irti ja sen verran käänsin päätäni että tarkkailin mistä menemme metsään että kun katsoin koiria uudelleen oli Maico ihan kolmijalkainen. Piti ilmassa ja vältti astumasta edelleen oikealle takajalalle. Kytkin koirat ja soitin heti luotto eläinlääkärillemme että millin sopisi katsoa Maicon tilannetta. Saimme ajan perjantaille ja jatkoin kipulääkkeen antamista.

Eläinlääkäri tutki Maicon ja kipureaktio tuli oikean takajalan sisimmästä varpaasta. Ulkoisesti ei muuta kuin että varvas oli selkeästi turvoksissa. Imusolmuke oli myös reagoinut joten jotain tulehdustilaa jalassa. Epäiltiin että varvas voisi olla murtunut joten Maicolle rauhoitus ja sitten kuvauspöydälle. Kolme erilaista kuvaa varpaista ja kaikissa näytti siistiltä joten ei murtumia löytynyt. Huokaisin helpotuksesta.


Making of kuva rönrgenistä 


Varvasvammat hankalia koska koira käyttää tassuja ja varpaita aina kun se liikkuu. Joten nyt yritetään ottaa todella hissukseen seuraavat kaksi viikkoa ja Maico saa kipulääkettä kahden viikon ajan. Turvotus ja aristus pitäisi saada pois ennen kuin voidaan asteittain lisätä liikuntaa ja sen jälkeen edes ajatella mitään työtehtäviä tai treenejä. Toivotaan että lähtisi parantumaan.

Viime viikonloppuna oltiin Strömforsissa Sbcak ry koulutusviikonlopussa. Lauantaista sunnuntaihin myös yötä Strömfors Bed & Bistrossa. Lauantaina seurailin vähän treenejä ja meillä oli yhdistyksen hallituksen juttuja vielä hoidettava. Oma kaksivuotiskauteni päättyy yhdistyksen hallituksessa tämän vuoden loppuun.
Sunnuntaina osallistuin agilityyn jota oli kouluttamassa Santtu Stenberg. Meidän sakki on käynyt viimeksi agilitykentällä pääsiäisenä joten semmoista rentoa on tää meidän agilityn harrastaminen nyt ollut. Maico ei nyt siis päässyt tekemään ja mulla oli paikka kahdelle koiralle niin lainasin Tian Keikoa toiselle vuorolle. Piken kanssa tein ekan vuoron. Piken kanssa tehtiin ihan muutamia esteitä sillä linjat hypyille oli vinoja jne. Ja Pike ei lue vielä yhtään tämmöisiä koska ei olla niitä koskaan treenattu. Mulla ja Pikellä oli tosi hauskaa ja tuli kyllä semmoinen olo et kun vaan pääsisi hiukan useammin tekemään. Pike nauttii ja mustakin oli tosi hauskaa.
Keikon kanssa tehtiin enemmän rataa. Korjattiin mun ohjausta ja linjoja. Oli kiva päästä Keikon kanssa tykittämään.

Storm ei ole vielä oikein tehnyt mitään joten päädyin etten ota sitä nyt vielä tässä koulutuksessa treeniin. Mennään ensin itekseen harjoittelemaan. Kun joskus taas johonkin päästään.

Oikein mukava koiramainen viikonloppu. Täydellinen majoitus, todella suussa sulavaa ruokaa ja hyvää seuraa sekä upea treenihalli Strömfors Dog Sports.

Ei kommentteja: