lauantai 30. joulukuuta 2017

Siisti sisälaji!

Joulut lusittu rauhallisissa merkeissä. Kelit on olleet täällä etelässä ihan todella syvältä. Mut jos jotain niin kolmen vuoden vannomisen jälkeen että ostan nastakengät niin sain nyt vihdoin ne ostettua.

Paimennus on ollut vähän tauolla nyt ihan jo alustan hankaluuden vuoksi tai ettei ole ollut töiden lisäksi aikaa ajella kauemmas.
Niimpä kun facebookin newsfeedissä tuli vastaan ShowHaun mätsäri ilmoitus ni ajattelin että ainakin Storm tarvitsee harjoitusta toisten koirien ympäröimänä rauhoittumiseen ja jos tuntuu siltä niin voidaan pyörähtää kehässäkin.

Mätsäri oli eilen. ShowHaun tiloissa. Ulkona tuli taas vettä joten ihan kiva oli jäisellä alustalla sateessa toikkarointiin verrattuna mennä sisähalliin ja treenata koiria siinä.
Kio tuli mulle torstaina illalla joten myös Kio pääsi hiukan tekemään  pikku tokoa.
Pike kävi myös riehumassa lelun kanssa.

Tapahtumassa oli kaksi kehää ja ekana oli pennut, isot ja pienet omissaan. Kun olin huomannut ilmoituksen mätsäristä kyselin Sailaa ja Voltti cokkeria meidän seuraksi. Ja onneksi Saila pääsi Voltin kanssa mukaan. Oli kyllä ihan sairaan hauskaa seuraa ja Voltti oli super söpö ja hienosti käyttäytyvä cokkeri lapsi. Sailalle kiitos myös kuvien nappaamisesta.

Ilmoitin ensin kehään vain Stormin. Sen odotuskäytöksessä oli tasan kaksi vaihdetta, joko se kohelsi hihnan päässä jokaisen läheltä menevän koiran perään tai sitten tuijotti mua herkeämättä jos nameja oli tiedossa. No tuosta on potentiaalia kehittyä kun se kokee tekemisen ja mun palkat noin arvokkaana.
Ei olla käytetty sen kanssa edes näyttely hihnaa koskaan aiemmin mistään seisomisen tai juoksun harjoittelusta puhumattakaan.
Pikku lintu yllättikin kehässä olemalla mun kanssa täysin samassa kuplassa. Muutaman kerran kokeilin ennen kehään menoa seisomista ja asettui itse tosi nättiin asentoon. Yleisimmin niin päin että jos pysähtyi äkkiä ja takaosa oli liian alla ni korjasi heti itse kivan tasapainoisen asennon. Saman teki pääosin kehässäkin ja liikkeen esittäminen sujui kuin vanhalta tekijältä. Lisäksi tosi hienoa että piti liikkeessä hännän alhaalla. Tuomari sanoi liikkeen olevan tasapainoista ja hyvää. Kopeloinnin kohdalla yritti halia tuomaria, namin kanssa malttoi tosi hienosti. Saatiin sininen nauha, tuomari sanoi että vaikka toinen oli paljon nuorempi oli se tasaisemmin kehittynyt. Heh. Mun pikku lintu onkin Strutsi.
Sinisten kehässä ei luonnollisesti mitään kummempaa jatkoa mutta edelleen käyttäytyi todella mallikkaasti. Ei lähtenyt yhtään kiihtymään muista koirista.
Hieno Storm. Hyvä kokemus. Vahvistaa mun käsitystä edelleen siitä millainen luonne Stormilla on ja mitkä on sen vahvuuksia ja miten niitä voi hyödyntää sen koulutuksessa.
Innostuin sitten ilmoittaman Maiconkin ajatuksella et tehdään sille myös kiva treeni tästä. Kun vielä sitä näyttely tulosta pitää sille hakea ja olis kiva että voidaan pyöriä kehässä niin että Maicosta se olisi enemmän hauskaa. Nyt onnistuin tässä hyvin. Varsinkin seisominen sujui tosi hienosti ja Maicolla oli selkeästi kivaa. Tehtiin enemmän peruutustemppuna. Keskityin myös katsomaan missä pidän namia kun esitin koiraa tuomarille. Liikkeiden esittämisessä ei sinällään ole mitään vaikeaa mut Maico herkästi provosoi kehän ympärillä olevia koiria jos katsoo niitä ja siitä lähtis herkästi lumipalloefekti, Maicon korvat ja katse on monelle koiralle riittävä syy varautua "keskustelemaan" joten aina vähän joudun koko ajan tarkkailemaan.
Maico nostaa usein häntää liikkeessä. Äijä mikä äijä. Tätä pitäisi vaan harjoitella ja saada se rennoksi. On siihen toinenkin kikka :P
Maicolla kans sininen ja isossa kehässä ei jatkoa mut hyvää treeniä.
Koirat oli mukavan väsyneitä loppuillan.
Huomenna mennään aamulla uimalaan koko sakin voimin ja ajoissa sitten kunnon lenkitys. Ilta pysytellään kotona luiden ja herkkujen kanssa sekä nukkuen. Ja toivotaan että tänäkään vuonna ei saada huonoja paukkukokemuksia ja edelleen säilytetään tilanne et ketään ei ne kiinnosta.

Turvallista uutta vuotta ja onnea ja menestystä kaikille tulevalle vuodelle!

Ei kommentteja: