tiistai 4. huhtikuuta 2017

Pike 1-vuotta ja kuulumisia!

Parisen viikkoa pohjalaista maalaiselämää nyt takana. Mä olen nyt vielä ns.lomalla omasta työpaikasta. Ensi viikolla alkaa virkavapaa joten töitä tässä etsiskellään koko ajan täältä.
Päivärutiinit on löytyneet helposti ja puuhasteltavaa näihin "vapaapäiviin" ei ole juuri tarvinnut etsiä. Opettelin yhdeltä istumalta ajamaan traktoria ja eilen onnistui jo pyöröpaalin kauhaan otto. Aurailtiin Tian kanssa viime viikolla sujuvasti jo meidän lenkkireittinä toimiva metsätie.


Omilla pelloilla.Traktori parkissa lammasaitauksessa. Elukat odottaa herkkuja. :D

Lammasaitauksessa.


Pike täytti 1 vuotta 24.3. Harmillisesti ei muistettu Tian kanssa ottaa rakennekuvaa.

 Kotiranta järveltä päin.
Koirien kanssa on lähinnä nyt keskitytty lenkkeilyyn. Viime viikolla Tia oli täällä Keikon ja Tehon kanssa ja ratsastettiin ja lenkkeiltiin normitöiden lisäksi yhdessä.Käytiin Tian kanssa Lestijärvellä katsomassa suomenlammaskaritsoita, joista yllä olevat kuvat.


Koirilla on täällä varsin nautinnolliset olot. Hihnoja kannan välillä mukana mutta kiinni noi ei juuri ole. Hevosten ja ylämaan karjan aitaukset saa olla rauhassa, niiden ohi menevät nätisti vapaana. Maicon mielestä kaikkia mahdollisia eläimiä voisi paimentaa joten vielä harjoitellaan esim. ratsastuksen suhteen ettei siellä paimenneta. Pike tosiaan täytti yhden vuoden. Asian mukaisesti juhlittiin lenkkeillen. Iso mittapuu että taas onnistuttu saamaan terveenä ja ehjänä pentu yhden vuoden ikään. Pikellä ei myöskään kasvuajan ontumisia. Ja todella näppärä ja touhukas tyyppi treeneissä ja kotona. Piken kanssa on äärimmäisen helppoa olla yhdessä treenikuplassa. Kaikki tekeminen on kivaa sen mielestä. En oo nyt punninnut tai mitannutkaan aikoihin. Pitäisi muistaa jossain välissä kun tarjoutuu mahdollisuus.

Eilen ylämaankarja juoksi pitkin peltoja kun aidoissa ei oo nyt talvella ollut sähköä. Kevät tulee ja nuoret hiehot ja härät lähtevät herkästi etsimään herkullisempaa syötävää. Mut nyt on jälleen sähkö aidassa joten ei tartte miettiä tuleeko elikoita jo ulko-ovella vastaan. Välillä nimittäin saanut aamulenkillä tähyillä etteivät kävele ihan nokikkain meidän kanssa, leppoisia tyyppejä vaik ovatkin.

Pihapiiriin tulossa lenkiltä.


Pääsiäisenä mennään treenaamaan Myytin kennelin treenipäivälle perjantaina.

Ei kommentteja: