sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Katse kohti vuotta 2017!

Uusi vuosi ja uudet kuviot. Me vastaanotettiin koirapoikien kanssa uusi vuosi uusilla kulmilla Nurmijärvellä. Uusi koti on vanhaan navettaan aikoinaan tehty kaksio. Mulle ja koirille juuri sopiva. Pihapiiri on siis vanhan maatilan piha ja ympärillä on peltoja ja metsiä meidän tutkittavaksi.
Harrastuskuviot tulevat säilymään näillä näkymin aikalailla samoina, jotain lisää tietysti voi löytyä treenipaikkoja tai muuta. Oma työmatka toki nyt pitenee jonkin verran.Vuodelle 2017 on suunnitelmissa nyt sitten vihdoinkin myös se toissa vuonna suunnitelmissa ollut Euroopan reissu koirien kanssa, matkaseurasta en osaa vielä sanoa. Varmaksi voin sanoa että heinäkuun alussa mennään lautalla Viroon ja siitä ajetaan Puolaan ja osallistutaan viikon pituiseen bordercolliekasvattaja (Never Never Land) Ewan tilalla järjestettävään Iwona Golabin agilityseminaarin johon tulee Maicon kasvattaja Alexia Belgiasta (Maicon sisko Wisp ja emä Kaipi) sekä Maicon toinen pentuesisar (Ninja) Belgiasta omistajansa kanssa. Tästä olen ihan hurjan innoissani ja tämä toki myös tarkoittaa sitä että kevät ja alku kesä panostetaan agilityn treenaamiseen sekä Piken että Maicon kanssa. Kion vointi sanelee aikalailla sen etten voi ottaa sitä mukaan koska tietää pitkiäkin ajomatkoja ja nukkumista häkissä johon se voimakkaasti reagoi oireilemalla, joten Kio jää hoitoon kotimaahan siksi aikaa.

Tämän matkan yhteyteen mulla olisi haaveena yhdistää matkustaminen Puolasta Hollantiin katsomaan Paimennuksen MM-kisoja jotka olisivat Puolan leiriviikosta seuraavalla viikolla, mutta katsotaan, tähän vaikuttaa pitkälti varmasti se että saanko matkaseuraa ja miten lomat sitten menisi. Yksin ajaminen hiukan hirvittää. :P Hollannin tullessa mukaan suunnitelmiin reitin paluu olisi varmasti  sitten Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta. Hollantiin tekisi mieli suunnata myös siksi että olisi mahdollista tavata myös Piken sisaruksia sekä vanhempia ja kasvattajaa. Siellä päin mahdollistuisi sitten myös ehkä paimentaminen kontaktien puitteissa myös.


Suunnitelmissa noin muutoinkin on panostaa kevään ja kesän aikana sekä agilityyn että paimennukseen. Paimennusta on toki muutenkin tarkoitus kuten nytkin tehdä ympäri vuoden molempien kanssa. Tokoa ja jälkeä on tarkoitus tehdä siinä sivussa aika ajoin. Nyt kun kotikin on enemmän maalla kuin kaupungissa on jälkitreenien toteuttaminen taas asteen verran helpompaa ainakin ajallisesti ei kulu matkoihin niin paljon aikaa. Tokoa varmasti treenataan Piken ja Maicon kanssa myös ehkä jo hieman tulostavoitteisimmin. Kisamaisuuden treenaamista tulee myös ottaa mukaan. Ja Maicon kanssa olisi tarkoitus käydä rallattelemassa myös rallya, miksei mahdollisesti Piken kanssa myös, katsotaan nyt miten osaaminen etenee.

Alku vuoden puolelle tulisi myös Pikelle 1-vuotta täyteen joten viralliset tutkimukset tulisi ajankohtaisiksi siinä vaiheessa. Ja sitä kautta nähdään sitten päästäänkö jatkamaan kohti niitä lajeja yhä enemmän mitä mielessä on ollut.Paimennusta olisi tarkoitus uskaltautua kisaamaan myös ensi vuonna ainakin Maicon kanssa, Piken kohdalla aika näyttää. Maicon kanssa tullaan perehtymään toivottavasti lisää erilaisissa paikoissa paimentaen erilaisia lampaita. Lisäksi tavoitteena opetella myös SBCAK kisojen 2-luokan tehtäviä.


Agilityn suhteen on tavoitteena päästä vuonna 2017 starttaamaan Maicon kanssa 1-luokassa. Pike toivottavasti pääsee säännöllisesti treeniin ihan viimeistään virallisten kuvausten jälkeen. Mun ajatuksena on kisata ja treenata aktiivisemmin ulkokaudella agilitya koirien kanssa, ja toki säiden mahdollistaessa tämä aika voi olla pitkäkin. Mutta talven kylminpinä aikoina ei ole kiinnostusta ajella kovin paljoa hallikisojen perässä tai koulutusten vuoksi, lähinnä säännöllinen viikkotreeniryhmän treeni talvisin.Tokon suhteen katsellaan vähän omaa innostusta joka tuntuu olevan varsin kausittainen ja riippuu myös ajankäytöstä muihin lajeihin. Mutta varovaisesti voisi ajatella Maicon kanssa kisoihin tähtäämistä, mutta kovin paljon en tätä aseta kärkitavoitteeksi. :P Piken kanssa voisi myös treenimääristä riippuen suunnitella ainakin möllikisojen kokeilua ja kenties myös virallista, vuosihan on kuitenkin aika pitkä aika, varsinkin jos ajattelee Piken kohdalle tavoitetta esim. 2017 vuoden lopulle.Palveluskoiralajien puolelta jälki on eniten mun juttu ja onneksi myös mun koirille ollut innostavaa. Mitään kisatavoitteita en aseta niin kauan kun paimennus vie ison osan meidän ajasta päälajina. Mutta enemmän jälkiä kuin tänä vuonna. Tämän vuoden luku kun oli varsin pyöreä 0. Jälki on siitä myös mukava että se sopii myös Kiolle ja on erityisesti Kion mieleen.


Kion kohdalla elellään päivä ja viikko kerrallaan voinnin mukaan. Saa kulkea mukana ja ulkoilla ja tehdä sopivia juttuja voinnin mukaan. Toivotaan että Kio pysyisi vielä kunnossa. <3

Muutoinkin toivon ehjää ja tervettä harrastusvuotta meidän laumalle.

Tulostavoitteet:

Maico

Paimennus: SBCAK-kisat PAIM1, SPKY  paimennuksen perusrata?
Agility: Starttaaminen 1-luokassa, nollatuloksia
Rally-Toko: RTK1
Toko: ALO1?Pike

Rally-Toko; RTK1
Toko: ALO1


Ei kommentteja: