keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Paimennusta ja agilitya!

Maanantaina iltapäivälenkillä olin ehtinyt kävellä koirien kanssa noin 30min kun ihan yhtäkkiä Kio alkoi ontumaan voimakkaasti vasenta etustaan, ei tahtonut kävellä, hakeutui tien sivuun puskiin tai pientareelle linkuttamaan ja näki että tuntui pahalta, sen silmistä näkee kun se on kipeä. Soitin jo isännälle että onko ehtinyt töistä kotiin, että en uskalla kävelyttää takaisin kotiin, kun Kio oli niin haluton. Lupasi tulla noutamaan meidät. Laitoin sitten junnupojat parkkiin ja kiinni puiston tolppaan ja otin Kion hihnassa kävelemään kaarelle molempiin suuntiin, ensin vasempaan johon vähän alkuun ontui sitten liike muuttui puhtaaksi, sitten oikeaan jolloin jo täysin puhdas, katseli mua sitten sen näköisenä että eikös treenata kun kerran olin toiset sitonut kiinni kuten yleensä kun lenkin varrella treenaan. Laitoin viestin isännälle että eipä tartte tulla, tullaan rauhallisesti suorinta tietä kävellen kotiin. Ei ontunut loppumatkasta ollenkaan, eikä illemmallakaan. Mutta aloitin taas Rimadyl kuurin sille. On ollut tähän asti ontumiset rasitusta seuraavan levon jälkeen vain vasemmassa takajalassa joka on jäykkä ja selkeästi vetreytyy hitaasti esim pitkään autossa odottelun jäljiltä. Kio sai nyt sitten tiistaina pitää BOTia taas jatkuvammin päällä. Ja vaan rauhaksiin liikuntaa.

Tiistaina töiden jälkeen lammashommia, kaikki koirat matkassa. Illalla oli sitten vielä Maicon agilityt joten ehdin just koukkaa välissä kotiin ja lenkittämään kotona koirat ja Pike ja Kio sai jäädä kotiin, kun me Maicon kanssa mentiin meidän treeniryhmän vuorolle klo 21-22 Tuukkin hallille Tuusulaan.

Maico ja pilli illassa.
Paimentamassa siis otin muutamat haut molempiin suuntiin, ja pirskatti se keksi kertaalleen leikata vasemman puolessa välissä sisään. Kielsin ja tuntui että tajusi itse samalla katsoessaan lampaita että missä ne on ja korjasi uudelleen vasemmalle. Tehtiin poispäin ajon työstämistä. Tasapainottaa nyt tässä ihan itsenäisestikin kivasti. Mutta pohdin että olen liian vähän treenannut yhtä treeniä jonka Kristiina ohjasi, 1/2  kaarta oikealla etäisyydellä ja siitä ajoon tuloa, eli se tarttee treeniä suoraan kohti ajamiseen, itseluottamusta siihen. Sillä mietin että tällä hetkellä esim. nostojen jälkeinen elämä ja ohjattavuus ei ole sillä tasolla lainkaan mitä pitäisi pidempiin hakuihin saada, plus että pitäisi olla ihan natsikuri siihen vauhtiin puuttumiseen, nosto saisi olla rauhallisempi. Ääh tää on tätä kauhun tasapainoa. Kun just vasta viimeksi oli mietteissä se että sehän hidastaa itse tosi hyvin jos lampaat kiihdyttää, mut nyt taas vauhtia on musta liikaa ja se tulee turhan lähelle, pitäisi olla hienovaraisempaa. Ja lisäksi vähän mietin noin ylipäätään kaarien laajuuden riittävyyttä tulevaa varten pystynkö siirtämään koiraa siten että saan liikutettua lampaita siihen suuntaan mihin haluan, eli pystynkö siirtämään koiran sijainnin toiseksi jolla voin korjata lampaiden linjaa. Oon tätä itsekseni aiemmin pohtinut että pitää treenata että tekee suuntaa kunnes toisin käsketään, myös tasapainon yli. En itse asiassa tiedä onko tää tulevaisuuden murhetta jo etukäteen vai ajankohtaista nyt. Pitää kysyä taas osaavammilta. No nämä nyt tämän viikon aiheita sitten. Hiukan mua nyt myös vaivaa että hakukaarien loppupäät eivät ole tarpeeksi pulleita..tarttee tehdä tälle asialle jotain, sillä lampaat reagoivat Maicon ollessa kaarella usein kyllä vasta loppuosassa mutta se kertoo just siitä että se ei ole tarpeeksi pullea se kaari siellä, mikä ei ole tarkoitus. Tää nyt lienee taas mun kurittomuutta, oon lipsunut ja koira ei ehkä vielä osaa ajatella tämmöistä asiaa, se laajensi niin hyvin joitakin viikkoja sitten. Ahtaalla treenaaminen ei ainakaan oo auttanut, eli pellolle enemmän treeniä. Irroitukset aidasta kauempaakin lähettäen kun sen sijaan sujuu tosi hienosti nyt. Ja hakukaaresta sitten taas jos siellä on koira pitämässä lampaita ja ihminen mukana, se saattaa tehdä ihan todella (yli) pullean kaaren kun muistaa paineen (?). Treeniä treeniä lisää. Paljon hakuja ja selkeät kriteerit ja kuuliaisuus.

Otin myös pilliä mukaan  nyt ajoon ja tein itseasiassa vähän myös suuntakäskylle oikea hiukan pillin mukaan ottoa. Mut nyt taas opiskelin asiaa netistä :D ja totesin että ehkä tehdään niin kuin löysin SPKYn sivuilta että otetaan vaan ajo ja maahanmeno ensin pillille :D Kristiina tätä aiemmin joskus sanoikin, mutta näköjään piti vähän muistella että muistui mieleen.

lauantai iltana :D
Tein kaksi pientä treenisettiä siis, ensimmäistä oli yksi treenari tuttuineen katsomassa. Sainkin tosi mukavaa palautetta tältä katsojalta joka ei paimennusta lajina niin hyvin tunne, että ohjaan koiraa tosi nätisti ja reilusti ja mun ohjaus on hienoa katsottavaa ja meidän yhteistyö on upeaa. Lämmitti mieltä taas tosi paljon. :)

Agilitytreenissä tehtiin kahta erillistä rata pätkää, jotka saatiin melko helpoin mun ohjauksen muutoksin sujumaan kivasti. Äkkiä Maicon pääkoppa vaan väsyi joten lyhyinä pidettiin treenit. 55cm rimoilla Maico tekee kaikki treenit nyt, eikä kyllä tiputtele yhtään. Mua se lukee tosi tarkkaan ja onkin taas paljon harjoiteltavaa rytmityksessä ja mun liikkeessä.

Pikella tän viikon treenien aiheena on istuminen ja maahanmeno sekä matllamis_/paikallaolo harjoitukset näihin ja lisäksi perusasentoa ylläpitoa ja noudon alkeita. Pikkuinen Pike on muuten ei niin pikkuinen enää :D 51cm saatiin Tian kanssa viikonloppuna kun kotimittauksia tehtiin koirille. Ihan kahdesti mitattiin Pike kun ei uskottu että on saman korkuinen kuin Maico joka siis myös 51cm meidän mittauksella. Mä olen aina sanonut ettei Maico mikään niin kovin korkea ole.

 
 
 
 
"No comments" Tiistaina illalla klo23 Maico on duunit tehnyt. <3