tiistai 6. syyskuuta 2016

Pike 5 kuukautta!


Pike täytti tuossa muutama viikko sitten 5 kuukautta. Hän näyttää ja tuntuu oikein mukavalta pikku bordercollielta. Käytiin Tammiston Mustissa ja mirrissä juuri tuolloin ja punnitsin Piken joka tuolloin 14,6kg. Tosin jo viikko myöhemmin samalla puntarilla 15,5kg. :)

Piken pentukurssi alkoi viime sunnuntaina ja hän oli varsin pätevänä. Ja muutenkin on harjoiteltu tokon perusteita. Perusasento on tosi kivan näköinen ja hyvässä paikkaa mun makuun. Intoa ja keskittymiskykyä riittää. Ympäristöään kohtaan Pike on herkempi kuin mitä Maico musta tuon ikäisenä, ehkä enemmän tässä Kion tyyppinen ja nyt on sellainen ikävaihe menossa että helposti jänskättää jokin uusi alkuun, mutta reippaana pentuna tutustuu reippaasti ja palautuu nopeasti. Muutenkin Pike tykkää että jonkinlainen kohteliaisuus häntä kohtaan tulisi olla paikallaan, ei arvosta jos joku syöksyy samantien naamalle, jonkin verran silmän käyttöä rotuun kuuluivana on myös tullut esiin. Ääniä kuntelee ja katsoo miten me muut niihin reagoidaan.

Pike tykkää kovasti painia Maicon kanssa ja kiusata hiukan Kioakin, joka muuten ei juuri pane pahakseen Piken touhuja. Lisäksi saalis- ja taisteluleikit on tosi kivoja. Edelleen on ihan mahdottoman ahne ja myöskin erittäin rohkea kiipeilijä, joka pääosin onneksi rajoittunut vain ulkona sopiviin kiinteisiin esteisiin. Kovaa se menee eikä päätä vauhti huimaa, mua senkin edestä se meno kyllä. Kaikki pentuhampaat on suusta jo lähteneet, jopa hiukan ajoissa sillä kaikkia uusia ei vielä edes ollut näkösällä ja luiden pureskelu olikin hetkellisesti haastavaa. Eka pentu joka ei 5kk ikään mennessä ole tuhonnut mitään ei sallittua. Melkoinen suoritus. Tosin pissa-kakka rallia on riittänyt mun työllistämiseksi sitten kyllä ihan normaalisti. :D
Pike kävi myös viime viikolla ekaa kertaa agilityhallilla ja tykkäsi kuin hullu puurosta. Vauhtia riittää mutta kuitenkin keskittyy ja tuntuu oppivan helposti. tehtiin vägän putkea ja siivekkeiden välistä menoa. Naksutin otetaan nyt useammin esiin ja aletaan treenailemaan takapään käyttöä sekä kontakteja agilitya varten. Tolpan kiertoa pihassa on tehty ja tämän tuntuu tajunneen hyvin.
Kaiken kaikkiaan olen ihan älyttömän tyytyväinen Piken meille ottamiseen. Se on tuonut meidän sakille kovasti iloa ja tuntuu omiin käsiin hienolta ja hyvältä pennulta. Otamme edelleen suhteellisen varovaisesti koska kropan kehitys on vielä hyvin kesken ja haluan välttyä turhilta tapaturmilta enkä koe tarvetta rasittaa kroppaa liiaksi. Vapaana saa painella menemään järkevässä seurassa ja painia sopivien kavereiden kanssa ja treenaillaan näitä lajien perusteita eteenpäin koko ajan.
Alla olevat kuvat otettu Someron paimennuskisojen katselureissulta viime viikonloppuna. Kuvat ottanut Sanna Lehtoaro.

Ei kommentteja: