perjantai 23. syyskuuta 2016

Maicosta paimennusvideo!

Tein tämmöisen pienen pikaisen Maicosta, poispäin ajossa on vielä paljon treeniä mutta olin yllättynyt että löysi ne sisäflänkit kuitenkin ihan kuuntelemalla työkalupakistaan tässä, ekaa kertaa kokeilin tällä tavoin :P

Pillille pitäisi siirtää käskyjä nyt, kauhean vaikeaa valita pillikäskyjä ja pelottaa et valitsen ihan tyhmiä ja epäkäytännöllisiä. Kai pitää vaan uskoa mikä sopii itselle ja etenkin omalle koiralle.

Kaaret on tosi kivat ja etenkin tuossa vikassa hienosti itse rauhoittaa vauhtia kaaren lopussa sekä tuonnissa hakeutuu oikealle portin suuntaan jonne lampailla veto.

Jos jotain mielessä nyt on niin peruskuljetuksessa edelleen vähän turhan levotonta ja ei pysy kunnolla siellä tasapainon puolella, tästä en tykkää ja pitää panostaa tähän treenissä, lisäksi maahanmenon nopeus käskyn antamisesti siihen kun se on maassa ei ole musta riittävä. Tulisi olla enemmän ajatus heti alas kun kuulee käskyn. Mut näistä treeniaiheista ei nyt videolla ole juuri mitään. Kauheasti mun kriteerit koko ajan kasvaa mitä enemmän ymmärrän ja mitä enemmän koira oppii.

Mut olen mä vaan hurjan ylpeä meistä. Itse olen kouluttanut Maicon, toki paljon mua taitavampien avustuksella. Mun eka paimentava bordercollie, joka selviytyy jo erilaisista työtehtävistä, pitää mulle lauman käsittelyä varten, hakee, kokoaa ja kuljettaa sekä portin avulla jakaa mun kanssa tarvittavat lampaat aitauksesta toiseen.


Varailin myös nyt huoltoa Kiolle fysioterapiaan ja Maicolle Dogeazeen Annalle hoitoaika. Piken käytän ehkä Annalla tai osteopatiassa vielä tässä tämän vuoden aikana kasvutilanteen seurannan tueksi, mitään problematiikkaa ei sillä ole, mutta pennut on pentuja ja en ainakaan itse ole niin taitava että kaikkia kolhuja huomaisin tai osaisin seurata ettei jää mitään vinouksia jos törmäilevät. Helposti sitten pikkuhiljaa saattaa kertyä rasitusta tuommoisesta turhaan kroppaan. Voi olla ihan turhaakin mutta myös ihan hyvä treeni pennulle harjoitella näitä käsittelytilanteita.

Ei kommentteja: