torstai 16. kesäkuuta 2016

Kio kontrollissa, Maico paimentaa ja Pike harjoittelee!

Käytiin tänään kontrollissa pieneläinsairaalassa Kion kanssa. Eturauhasen tilanteessa ei muutosta ja sen sekä alkavan perineaalityrän vuoksi Kiolle nyt ell suositus: Kirurgista kastraatiota suositellaan mahdollisimman pian eturauhasen hyperplasian ja alkavan perineaalityrän etenemisen vuoksi.
Tylsä homma. Kio on aina ollut fiksu mies ja nyt terveys toki sanelee ottamaan pallit pois. Toivon että se auttaa perineaalityrän etenemisen hidastumisena ja Kio ei joudu siihen leikkaukseen lähi vuosina. Aika kastraatioon on Sopulitien eläinlääkäriasemalle 3.7. Joten omalle syntymäpäivälle toivon vaan onnistunutta anestesiaa sekä leikkausta. Ystäväni leikkaa joten siitä en ole huolissani. Varuiksi tänään laitettiin vielä uudelleen Tardak ettei tilanne tästä etene sen kummemmin ennen kastraatiota.

Maico paimenviime viikolla vauhdikkaita lampaita Lillgårdissa ja tällä viikolla tiistaina Seutulassa. Seutulassa katsottiin ihan perushommia. Peruskuljetusta ja tasapainoa koska meille uusi kouluttaja. Maico oli todella upea. Piti hienosti etäisyyden ja oli rauhallinen sekä intensiivinen eikä suhailuja flänkin päässä ollut. En voinut kuin ihailla upeaa koiraani ja sen upeaa työskentelyä. Perusteiden osalta ei ollut mitään ongelmaa. Ei sitten mitään. Jatketaan tästä taas eteenpäin. Olin kyllä pakahtua ylpeydestä miten tyylikkäästi nuori koirani hoiti hommat. Maico on kasvanut ja kehittynyt todella paljon. Ja meidän koutseille kuuluu myös isot kiitokset mun ja Maicon koulutuksesta.

Pike on harjoitellut paljon luoksetuloja ja onkin todella hienosti kuulolla joka paikassa. Kontakti on todella vahva ja siinä paljon apua on ollut Piken todella isosta drivesta ruokaan. Piken saalisvietti on alkanut voimistua. Leikkiminen on todella kivaa ja kahden lelun leikkiä jatketaan. Lisäksi Pike on harjoitellut yksinoloja. Matkustanut autossa ja käynyt katsomassa aksa kisoja. Tosin Pike taisi enemmän katsella mua kuin mitään muuta ja nätisti makoili hallissa kun kisat oli käynnissä. Hieno pentu! On käyty myös muutamat kerrat eläintarvikekaupoissa joista yhdellä kerralla matkattiin junalla ja eri alustoilla on kiva kulkea ja kiipeily ja ulkona hiekkakasoihin kuoppien kaivelu on tosi kivaa puuhaa. Harjoiteltiin myös jo hiukan häkki leikkiä sekä lisäksi on harjoiteltu edelleen istumista ja maahan menemistä ja hiukan etutassujen laittoa vadille sekä tasapainotyynylle. Reippaasti tutustuu asioihin hetken ympärille katseltuaan ja asioita tuumittuaan. Sisäsiisteys on alkanut pikkuhiljaa edistymään. Ainakin kun olen itse valppaana niin enemmän tulee ulos kuin sisään. Edelleen Maico leikkii ja touhuaa pennun kanssa todella nätisti ja Kio antaa myös pennun olla kaveria. Pitää kyllä rajoja tarvittaessa.
Kuvia mun puhelimesta tähän loppuun pötkönä kun puhelimella päivitän.Ei kommentteja: