tiistai 15. maaliskuuta 2016

Paimennuskauden avaus!

Sunnuntaina oltiin Woollandiassa paimentamassa ekaa kertaa tälle kaudelle. Viimeiset paimennukset ennen tätä oli marraskuussa.
SBCAK ry järjestämä aluekoulutus nyt siis.
Arvelin että kiihkeyttä löytyy taas Maicolla enemmän alkuun, mutta se mikä jäi harmittamaan oli että mä olin ekalla kierroksella ihan takki auki ja ikään kuin en olisi koskaan paimentanutkaan. Sen sijaan että olisin ollut valpas ja ajatellut mitä oon tekemässä ja ohjannut paremmalla asenteella koiraa. Tätä ongelmaa mulla on ilmennyt uusien kouluttajien kanssa oli se laji mikä vaan, jostain syystä olen tullut näissä tilanteissä epävarmaksi omasta osaamisestani. Marika siis nyt  kouluttamassa meitä. Joten ekalla kierroksella Maico vei mua 6-0. Mä olin jotenkin lepsu enkä vaatinut siltä sitä mitä piti. Ja mitä se jo on kyennyt tekemään.
No, toinen kierros meni hurjan paljon paremmin. Maahanmenot tuli paremmin ja mäkin ehkä jopa luotin siihen koiraan siltä osin mitä tiedän sen pystyvän tekemään. Pääosin treenissä keskityttiin siihen millä asenteella laumaa kuljetetaan 'walk on' ja kun käsketään maahan niin se myös tehdään eli stopin on toimittava.
Tuntuu vähän typerältä etten alkuun vaatinut tekemään näitä kunnolla vaikka tunnistin että Maico on kiihkeämpänä kuin mihin viime kaudella lopetettiin. Mutta taas opin paljon ja Maicokin pääsi oikeaan moodiin ja asenteeseen miten lampaiden kanssa ollaan. Paljon niitä peräpeilien ajeluita oikealla asenteella ja stopeista pääsee ajamaan. Näillä jatketaan. Ja nyt alkuun saa taas olla napakampi lampailta poistulon suhteen. Olin jo viime kauden lopussa tottunut kun yhdellä riittää käskyllä juoksi portille.
Muutama puhelinräpsy hommista.Pojille tuli myös uudet valjaat tänään. Tilasin Jenkeistä mutta näköjään matkasivat tänne Israelista kun pakettia katsoin.

Ei kommentteja: