maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen paimennukset ja studiokuvissa.

Keskiviikona ja torstaina kävin hallilla tekemässä pikkasen agilitya Maicon kanssa.

Pitkäperjantai alkoi ajoissa klo 6.45 aamupeltoiluilla josta suoraan autolla Somerolle paimentamaan. Tehtiin Peten ohjauksessa pellolla. Olin etukäteen jo sanonut että tehdään sitä peruskuljetust vaan hyvällä asenteella eli rauhallisella ja maahanmenoja. No ne sujuikin viime kerran jäljiltä niin hyvällä rauhallisella asenteella että Pete kannusti tekemään niitä flänkkejä mitä toisetkin teki. Flänkeissä vaadittiin se päänkääntö kaaren suuntaan ja siitä lähetys, matkaa ei vielä ollut paljon. Sitä oikeaa rauhallista asennetta ja pientä nöyryyttä mitä pitää joskus aina muistuttaa löytyi kyllä. Mutta kaaren lopussa usein kiihtyi ja meinasi lähteä kaahaamaan. Näihin piti olla hyvä tuki (paine) loppuun asti ja rauha siihenkin löytyi. Mulla opettelua siinä ohjaamisessa. Välillä otin myös peruskuljetukseen ihan turhaa liian läheltä kun olisin voinut viedä ite lampaita kauemmas ja pyytää sieltä kauempaa Maicoa sitten. Maahanmenot sujui huomattavasti paremmin kuin viimeksi, malttia pysyä siellä kun itse vein lampaita kauemmas piti muistuttaa kyllä ajoin. Tosi paljon itselle muistettavaa ihan herkeämättä, seurata lampaita ja ohjata koiraa ja ennakoida. Maico on erittäin syttynyt paimennukseen. Petekin sanoi että Maicoa saa ihan kyllä kunnolla kouluttaa ja näin on ajatus tehdä.
Käytiin sitten kahden kaverin kanssa vielä syömässä Somerolla ja metsälenkitin koirat kelpietyttöjen kanssa. Kaverit jäi vielä esineitä ottamaan, mut me ajeltiin kotiin. Aika pitkä päivä tuli kun kotona siinä viiden aikoihin.

Lauantain suunnattiin Espooseen sovitusti studiokuvaukseen. MAD Graphicsin Miran kanssa oli sovittuna kuvaus yhdestä Miran ideoimasta rekvisiitasta Kiolle sekä samalla otettiin pojista kuvia yhdessä ja erikseen mulle. Kiolle oli järjestettynä pääsiäismuna eiku -pallo ylläri. Oli kovasti Kiolle mieleen :D Pojat oli tosi innoissaan tekemässä eri juttuja ja Maico jaksoi hienosti keskittyä ja pönöttää myös. Omien kuvien otto onkin aina toinen juttu. Mira laittoi mulle muutamat kuvat jo ja kyllä täytyy ihastella kuinka poikien persoonat ja iloisuus on tallentuneet näihin kuviin. Meillä oli tosi hauskaa kuvauksissa ja suosittelen lämpimästi MAD Graphicsin palveluita jos joku haluaa rekvisiitan kanssa tai ilman kuvia koiristaan.

Muutoin pääsiäinen onkin sitten mennyt rentoillen ja pelloilla samoten, alkavat olla sulia pikkuhiljaa ja tiet taas on täynnä hiekoitussepeliä jossa koirien inhottava kävellä. Hiekkatiet monessa paikkaa onneksi jo sulia. Maicolle taisi tulla pakkasen puremaa etutassuihin paimentamassa/metsätielenkillä niin outoa kun se onkin. Alusta ei ollut liukas mutta pinnassa lunta ja alla sulanutta mutta pakastunutta joten jäistä. Ainakin Maico illalla hiukan varoi toista etutassua ja kun niitä tarkastin niin muuta ongelmaa en löytänyt kun pakkaspureman tyyppistä anturoiden välistä. Pestään ja kuivataan kunnolla joka lenkin jlkeen ja rasvaillaan, josko se siitä.
Kio on ollut kevyellä liikunnalla ja saanut 5 päivän kipulääkekuurin kun oli vähän haluttoman oloinen ja hiukan lepojen jälkeen varoi vasenta etutassuua, tää on se OCD operoitu olka jossa luupiikki ollut jo vuosia, voi olla että alkaa vaivailemaan huonoilla alustoilla tai tiettyjen rasitusten jälkeen. Pitää se aina vähän pitää mielessä. Nyt on jo parempi.

2 kommenttia:

Woollandian kirjoitti...

Kaaren päässä kiihymisen saa pois kun tekee vain neljännes kaaria, menee siis itse vastaan tasapainoon. Ja on siis itse jo edellä pysäyttämässä ennenkuin koira ehtii kiihtyä. Tsemppiä treeneihin😀

Mia kirjoitti...

Haa! Hyvä sitä siis seuraavaksi! Mä myös vahingossa jäin ikään kuin koiran perään enkä ite mennyt sinne tasapainoon vastaan joten sekin ehkä pisti kaasua lisää kun lampaat sitten liikkuu mun mukana. Kiitos taas! 😃