sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lomalla!

Kulunut viikko ollaan oltu siis talvilomalla, saareen mökille ei päästy koska vesi oli noussut rannoissa aivan älyttömästi, yhteislaituri esimerkiksi oli 30-40cm veden alla. Eli rannoissa sulaa.
Oltiin sitten kotona. Mua ei ehkä ihan niin paljon haitannut tää suunnitelmien muutos sillä ehdin käydä tekemässä useita hyviä treenejä agilityn osalta hallilla ja tehtiinpäs esineruututreeniäkin pari kertaa.

Viime lauantaina tosiaan oltiin Nurmijärvellä Maritan ja kelpiepoikien kanssa esineruutuilemassa. Mä en oo koskaan aiemmin talvella tehnyt maastojuttuja, mutta kokeiltiinpa nyt sitten. Maicolle ekaa kertaa esineruututreeniä ja parhaiten toimi kun itse vien ja koira odotti lähetyslinjalla. Myös Marita vei, mutta tällä ekalla kerralla tartti Maritan sitten jäädä lähistölle seisomaan muuten kiinnitti huomion että minne se ihminen meni eikä niin hyvin muistanut esinettä. Kio jäi aika paljon kiinni hangessa kulkeviin jälkiin ja tartti apua esineiden muistamiseen, näyttöinä sille ja sitten lähetys, herkästi jää ruudun etualalle jälkien perään pyörimään, Kiolle ei nää talvireenit ehkä ihan niin hyvin sovi.

Eilen käytiin sitten Hyvinkään puolella Monnissa, josta löytyi upeat maastot. odotan jo kovasti alkavaa jälkikautta!
Kiolle eka niin että mä vein, kaksi muuta oli Marita aiemmin laittanut. Löysi mun viemän tietty heti, myös toisen aika edessä olevan jo aiemmin piilotetun löysi hienosti. Kolmas oli ruudun takaosassa ja tartti apua siihen, kun sai hajun löysi sitten hienosti.
Maicolle vein ekan minä ja oli hienosti mukana hommassa, kaksi muuta vei Marita ja tosi hienosti Maico etsi. Miltein voisi jättää talven osalta nyt tähän ja odottaa lumien sulamista ja todellisuutta. :D

Tehtiin myös eilen keppien ilmaisutreeniä ja senkin Maico tajusi äkkiä, hienosti bongasi heti kepin. Tätä ennen ihan katsoin mitä tarjoaa kepeistä, ottaa suuhun siis. Juhlittiin kepit ja
pojat pääsi vielä rallaamaan metsälenkin ja kotona oli väsynyttä koiraa.


Hallilla me käytiin agilityjuttuja tekemässä maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina. Olin alkuun ajatellut etten enää perjantaina mene, mutta Maicon mielestä kotona oli tylsää niin käytiin tekemässä silloinkin pikkutreenit. Nyt on tehty helppolukuisia radanpätkiä, 5-10 estettä (putkia ja hyppyjä). Vaihdeltu rimakorkeuksia. Maico hakee esteitä tosi nätisti, tarjoamista voisin vahvistaa lisää. Hirmu kuuliainen ja kiltti on edelleen mitä esteiden suorittamiseen tulee. Häiriöt agilitykentällä on ehkä ne enemmän työstettävät, tai näistä eniten se mieletön kiinnostus toisia koiria kohtaan.

Keskiviikkona oltiin päiväretkellä Nuuksiossa, isäntä mukana. Joku kolmisen tuntia taisi siihen vaellukseen mennä, lunta oli siellä tosi hyvin ja se hidasti kulkua, sekä myös ettei reitti ollut tuttu. Juotiin kahvit levähdyspaikalla. Väkeä ei ollut liikkeellä juurikaan, muutaman hengen ryhmiä turisteja ainoastaan. Mulla oli koirille vetovyö ja valjaat, ja hetkittäin juoksivat höyryjään vapaanakin.

Näiden puuhien lisäksi onkin sitten aikalailla vedetty siestaa kotosalla.
Ei kommentteja: