sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kion rally-toko kisauran korkkaus!

Eilen oli siis Kion ensimmäiset ja myös mulle ekat rally-toko kisat. Kisat pidettiin Lahdessa.

Mutta palataan vielä ensin vähän kuluneeseen viikkoon. Tai niin valmistelutreeneihin. :) Ehdittiin siis tehdä yhdet rataharjoitustreenit ennen kisoja. Keskiviikkona oltiin Tiian ja Gava & Ruuti bortsujen kanssa Malminkartanossa. Koko päivän sateli lunta joten jouduttiin vähän muuttamaan treenipaikkaa että ei ihan hankea ollut.
Kio teki radan muutamaan otteeseen ja lähinnä keskityin itse katsomaan suorituspaikkoja kyltteihin nähden sekä kokeiltiin niitä tehtäviä jotka ei olleet tutuimpia. Itekseen on treenattu jonkin verran kylttien tähtäviä yksittäisinä ja aika paljon juttuja Kio osaa ennestään joko tokotaustalta tai muuten vaan temppuina.
Kuvat Tiian ja mun kännykällä otettuja.No eilen lähdettiin sitten hiukan kahdeksan jälkeen aamulla ajamaan kohti Lahtea, mentiin Tiian kyydissä ja mukana Kio ja Maico sekä Tiian Gava ja tolleripentu Nova. Maico tykkäsi taas kun oli juniorisakkia mukana, Nova oli Maicosta tosi ihana. :)
Oltiin Tiian kanssa molemmat samassa rataantutustumisryhmässä, luokka oli jaettu kolmeen osaan. Mulla numero 12 ja Tiialla 18. Tosi hyvin toimi järjestelyt ja suoraan mentiin ilmoittautumaan koirien kanssa ja siitä samantien kisakirjan varmennukseen ja koirien mittaukseen, molemmat Gava ja Kio yli 50cm.
Ehdittiin kävelytys koirille ja sitten rataantutustuminen, käytettiin koko 15min aika mikä oli mahdollista. :D Tiia vastaili mun varmistuksiin ja tuomari oli tosi mukava Pia Heikkinen ja yritti kovasti saada kaikki kisaajat rennoksi.

Kio sai sitten hengata mun kanssa, tehtiin radassa olevia kylttejä ja leikki lelulla, eli ylimääräiset höyryt pois. :D Ehdin katsoa useamman suorituksen ja sitten hiukan ennen omaa vuoroa huomasin että alkoi jännittää. :P Kummallista miten siinä edellisen koirakon tehdessä se sydän alkaa tunkea kurkkuun ja hakata kauhean kovaa. :D Kioon mulla oli kyllä täysi luotto. Se rakastaa kaikkea hommaa ja sen into tehdä on tosi kova. Se myös palkkautuu ihan siitä että saa tehdä lisää joten motivaation suhteen tai vireen suhteen mun ei tarttisi jännittää tippaakaan.

Tässä video jonka Tiia kuvasi.


Ja siis naurattaa vähän toi alun häsääminen, liian kovalla vauhdilla liikkeelle ja sitten kun en ollut miettinyt mitä apuja käytän mihinkin niin en valmistellut tulevaa kauhean hyvin noilla ekoilla kylteillä. Jälkeen päin ajatellen pitäisi todella miettiä että miten sen koiran suorituksen optimoi parhaaksi mahdolliseksi, kun ei ole mitään syytä säästellä käsiapuja tai lisäkäskyjä kun niistä ei pisteitä rallyssa mene.
Lähdöstä -1p ohjaajanvirhe, olen liian kaukana lähtökyltin suorituspaikasta, mikä tuntuu hassulta, mutta siis joo sekin pitää suorittaa siitä samasta 45 asteen kulmasta lähtien. :D
1.kyltiltä koira rynnisti kun vaan pysähdyin ja aloitin eteen käskyn ja ohjauksen ihan liian myöhässä, joten uusin heti sen.
Toi 2.kyltti olisi pitänyt kanssa uusia mutta liekö jännitystä tms. en rekisteröinyt lainkaan että koira ehti niin paljon väärään paikkaan ja tokotyypillisesti vain lisäkäskyllä korjasin tulemaan sivulle. Tässäkin olisi voinut sitä intoa pursuvaa koiraa auttaa ja sanoa istu juuri kun meinaa pysähtyä, välit kylteillä on kuitenkin aika lyhyet joten en välttämättä huomaa askelilla valmistella pysähdykseen kun itelläkin vielä keskittyminen siinä suorituspaikan hakemisessa suhteessa kyltteihin, vaikkei se nyt tuossa alo-luokassa niin tarkkaa vielä kai ole.
Loppu sujuikin oikein mallikkaasti meiltä molemmilta kun ohjaaja tiesi mitä tekee on koirankin helppo tehdä oma hommansa. Kivaa oli kun sai kehua Kioa kuinka pätevä se on, tosin aika rauhallisesti Kio saa kehunsa ettei vieterit pompahda tappiin. :D

Lopputulos ALO 86/100, sijoitusta en tiedä kun en lopullisia tuloksia ole nähnyt. Lähdettiin pois ennen kuin koko luokka oli ohi kun ei kumpikaan sijoituksissa sillä hetkellä 3 parhaan joukossa, siellä oli ainakin yksi 100 ja useampi 99. Tiialle ja Gavalle hienosti 97/100.

Treenattiin toki ennen pois lähtemistä ensin hallissa jossa oli hurjasti tilaa, mukana olleet Nova ja Maico. Maicolle uudessa hallissa leikkiä ja seuruuta sekä jääviä, vähän kaukoja. Kuvattiin toisillemme niin myös odottelua harjoiteltiin. Kiitos Tiialle taas kuvista. Ja myös todella hauskasta kisareissusta.
Tässä vielä kuvia Maicon treeneistä. Rupesin niin innoissani treenaamaan että jäi Maicolle jumppapuku päälle ja itelläkin päällytakki. :D
2 kommenttia:

Nova kirjoitti...

Tykkään siitä, että löysitte uuden lajin. :)
Uusista lajeista ja jutuista saa niin paljon uutta intoa.

Mia kirjoitti...

Juu tuo on ihan totta!