sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Tavoitteista!


Kuluneen vuoden tavoitteet:

2015

KIO

-Kokeillaan mahdollisuuksien mukaan rallytokoa terveyttä seuraten
-kropan huoltoa,fysioterapiat sekä osteopaattikäyntejä voitaisiin kokeilla
-Erilaisten temppujen treenailua sekä tasapainoharjoittelua
-Uimista
-Tokoilua terveyden puitteissa
-Jäljestystä, ihanaa kun ei tarvi streassata ilmaisuista kepeille vaan voidaan ottaa ihan puhtaasti esineitä tai purkkipalkkaa
-hammaskiven poisto ensimmäisen vuoden puolikkaan aikana, nivelrikon suhteen kontrolli syksyllä 2015

Viivasin yli ne mitä ei laisinkaan tehty. Kion vuosi on ollut tosi hyvä. Kio on voinut hyvin ja on viettänyt hauskaa elämää. peruslenkkeilyä kestää paljon kuten myös vapaana jolkottelua. On treenailtu tokoa ja vähän rallyjuttuja ja aloin jo katselemaan rallyyn kisakalenteriakin. Kropan huollollisesti ei ole erikoisemmin käyty missään, kotona on tehty tasapainotyynyllä sekä erilaisia temppuja. Nyt alkutalvi on ollut niin lämmin ettei liukkaita kelejäkään ole ollut että on kroppa pysynyt hyvässä kunnossa ja on pystytty treenaamaan ulkona hyvin. Hammaskiven poiston suhteen ei menty koska toinen ell katsoi suun ja sanoi ettei siellä mitään niin merkittävää ole että pitäisi nyt ottaa pois.


READY
-Agilityn treenaamista, mahdollisesti jotain möllejä. Kepit kisakuntoon ja kontaktien turvallinen suoritustapa
-Viretilan hallinnan harjoitusten jatkamista, eri koulutuksissa käymistä jotta saadaan apuvälineitä
-Jäljestystä hupitoimintana
-Tokotreenien jatkamista, tukee hyvää koiran hallintaa
-Kartoittaa mahdollisuutta tulevien uusien sääntöjen aikaan virallisissa korkkaamista, yhdet möllit ainakin uusien sääntöjen mukaan
-paimentamista useamman kerran
-kicksparkilla menoa kevät-talvella jos kelit sallivat
-hammaskiven poisto vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana

Voi rakas Ready <3 Readylla oli tosi kiva kevät ja kesä <3 Ready teki kaikkea mitä se rakasti, ui paljon mökillä, lepäsi ja juoksi. Agilitya treenattiin aika ajoin, eniten kahdella leirillä kesällä, sen jälkeen ei oikein pystytty osallistumaan enää treeneihin koska tekeminen oli niin vaikeaa. Pidettiin myös osteopatiahoitojen jälkeen pitkiä taukoja agilitysta. Treenailtiin tokoa paljon iteksemme ja nautittiin siitä tekemisestä ja Readyn into hommiin oli edelleen mahtava. Se voima ja ilo millä Ready teki annettuja tehtäviä oli jotain niin täydellistä. Ready pääsi myös kesällä paimentamaan Ruotsissa useamman kerran.
Readylla oli varmasti aivan mahtava kesä ja se jonkin verran lämmittää mun mieltä että meillä on aivan mielettömän upeita muistoja ja kokemuksia Readyn kanssa.


MAICO
-Hyvät pohjat harrastamiselle ja elämälle, vietin hallinta, rauhoittuminen käskyn alle jne.
-Tokossa lähdetään tavoittelemaan HSKP nuorten koirien tokorinkiin pääsemistä 2015 elokuun haussa, joten pohjia tarkoitus tehdä siihen malliin
-Agilityn ohjauksia pennulle sopivina leikkeinä ja pennun taitojen kartuttamista  agilitya ajatellen sopivilta osin
-Huolehditaan lihaksistosta ja tasapainosta sekä turvallisesta kasvusta, mielenkiintoista tulee olemaan ton koheltajan kanssa ;)
-Arjen taitojen kartuttaminen nuoren koiran tasolle, kaupunkikäytös, hihnakäytös, korrektit ohittamiset, vuoron odottaminen treenissä, käytös kisapaikoilla jne.
-Paimentamiseen tutustuminen
-Jälkiä, kepit ja ilmaisut
-Luustokuvat ja mahdolliset näyttelyt kasvattajan suunnitelmien mukaan mikäli osuvat vuodelle 2015

Maico on päässyt pitkälle vuoden takaisesta. Maico on tutkittu ja kuvattu terveeksi kokonaisuudessaan ja se avaa meille toivottavasti pitkän yhteisen matkan jonka joka hetkestä tullaan nauttimaan. Maico on perehtynyt agilityn ja tokon perusteisiin sen kanssa on tehty asioita eri tavalla kun olen aiemmin tehnyt. Isoja juttuja olen oppinut jo vuoden aikana ja Maico on todella yritteliäs oppija joka kuitenkin keskittyy erinomaisesti, ei tarjoa mitä sattuu vaan selkästi miettii. Maico palkkaantuu sosiaalisesti hyvin, Maico tykkää nameista ja leluista erityisesti saalis- ja taisteluleikeistä. Maico on ennakkoluuloton ja alustavarma. Maicolla riittää vauhtia ja joskus hallinnan suhteen onkin haasteita koska Maico tutustuu uusiin asioihin reippaasti joskus jopa turhankin oma-aloitteisesti. Olen säilyttänyt kaikessa treenamisessa positiivisen ja kannustavan tavan opettaa asioita.
Eniten töitä on tarvinnut tehdä ryhmätreeneissä toisten koirien häiriössä työskentelyyn sekä odottamiseen erilaisissa paikoissa rauhallisesti. Nämä ovat osa-alueita joihin varmasti iso vaikutus on myös minulla ja meidän tähän astisilla treeneillä tai joidenkin tyyppisten treenien puutteilla, näiden asioiden suhteen tehdään vielä varmasti paljon lisää treeniä.
Myös hallinnan suhteen tulemme työskentelemään vielä paljon lisää. Mua esimerkiksi on hiukan hirvittänyt pitää Maicoa irti kun se niin itsevarmasti irtoaa kohteille ja tutkimaan asioita. Sen vuoksi etten ole tehnyt asiaa ja treenannut sitä niin paljon kuin olisi ollut tarpeen, ollaan vielä kaukana tavoitteesta joka paikassa kuulolla olevan koiran suhteen. Maico on kuitenkin nuori uros, jonka kypsyminen on tullut askel kerrallaan, se on edelleen aika pentumainen monessa asiassa, eikä mulla ole tarvetta kiirehtiä sitä kehityksessään.
Temppujen kautta on siis tehty tokon ja agilityn perusteita paljon, mutta kiistatta eniten treeniä on haettu varmasti paimennuksen suhteen. Siihen panostettiin paljon ja paimennuksesta on tullut myös mun juttu sen lisäksi että se on ihan selkeästi tosi Maicon juttu.
Maicon kanssa on kiva lenkkeillä ja hihnakäytös sujuu hyvin.
Maico kävi myös näyttelyssä 12kk ikäisenä junioriluokassa saaden EH JUK3 oikein Maicon näköisellä arvostelulla.

Omasta puolestani olen erittäin kiitollinen että mulla on todella hyviä läheisiä ystäviä ympärillä jotka ovat tukeneet niin surun ja murheen keskellä kuin myös iloinneet kanssani onnistumisista ja miettineet yhdessä kanssani ratkaisuja haasteissa. Ja mulla on ymmärtävä perhe jotka jaksaa vuodesta toiseen elää mukana tätä koirahullun tytön unelmaa. ;) En voisi toivoa enempää!

Vuoden 2016 tavoitteista en vielä halua asettaa mitään, mulla on toiveita ja suunnitelmia mitä tehdään ja mitä tavoitellaan, mutta aika tulee näyttämään mitä tapahtuu. Jos jotain olen oppinut niin ennen kaikkea keskittyä nauttimaan siitä että aikaa on tehdä ja nähdä mutta aika voi olla myös lyhyt ja jokainen hetki on tarkoitettu nautittavaksi täysillä.Ei kommentteja: