lauantai 31. lokakuuta 2015

Viikko 44!

Illat pimenee eikä aamujen valokaan tahdo tulla kuin vasta hiukan ennen seitsemää joten lenkit tuppaa olemaan heijastimien ja valojen värittämiä.
Tämä tietää taas sitä vuoden "haastavinta" aikaa Readyn kanssa. Se on selkeästi ärtyneempi, ärsykeherkempi ja jopa levottomampi pimeän aikaan. Osa lenkeistä menee ihan mahdottomaksi riekkumiseksi, yksi ärsyke seuraa toistaan eikä koira palaudu. Yhtenä aamuna taisin kävellä 300m kurisevan murinan siivittävänä jonka rikkoi äänekkäät haukahdukset aina aika ajoin ja koira ei kyennyt mihinkään järkevään käytökseen hihnassa, takajalat kerää alle ja loikkii kuin rusakko eteenpäin, ja jos mun housun lahje hipaisee sitä se ärtyy raivoamaan mulle. Painaa hihnalle ja puhisee.
Ohitukset on parantuneet Readylla viimeisen vuoden aikana sellaiselle tasolle että namien kanssa sen kanssa pärjää ja se ohittaa syöden hiljaa, jopa hakee itse kontaktia kun ohitus lähestyy koska tietää että tulee ruokaa. Mutta toi kaikki muu lenkki oleminen on pitkälti samanlaista kuin ennenkin. Ilman hihnaahan se on kuin kuka tahansa tottelevainen harrastuskoira, hallinnassa ja käskyn alla ja ei ollenkaan niin ärsykeherkkä, selkeästi rennompi.

Lenkkeilythän Ready tekee ja on jo yli puoli vuotta tehnyt kahden mun kanssa. Käytän siis aina kaksi lenkkiä, Kio ja Maico yhdellä lenkillä js Ready omallaan. Tämä lohkaisee toki ison osan mun ajasta jonka voisi käyttää esim treenaamiseen..
Meidän peruspäivä rutiinit on aikalailla nämä arkisin:
5.15 herätys
5.30-6.10 Kion ja Maicon lenkki
6.15-6.45 Readyn lenkki
6.45-7.15 aamutoimet ja koirien ruokailu
7.15 töihin lähtö
16.20 töistä kotona
16.30-17.25 Kion ja Maicon lenkki
17.20-18.10 Readyn lenkki
18.10-20.20ruuanlaitto/siivous/kaupassa käynti mitä nyt milloinkin. Myös treenausta toisinaan.
20.20-21 Kahdessa erässä koirien iltalenkit.
21.30 Nukkumatti tuppaa noutamaan..
Lienee siis selvää että treeneille tuntuu jäävän harmittavan vähän aikaa. Toki jos ottaisi kaikki koirat treeneihin mukaan niin sitten voisi lenkittää siellä. Mutta Ready ei oo mikään hiljaisin autossa odottaja. Toisin kuin Kio ja Maico kahden tai erikseen on paremmin niin siksi melkein treeneihinkin lähtee vain osa mukaan. No jostain täytyy luopua niinä päivinä kun treenaa.

Keskiviikkona käytiin Maicon kanssa Niinun hallilla Mari Mäkelän ryhmässä treenaamassa. ostin yhden kerran kun joku myi treeninsä.
Oli tosi hyvät treenit. Mari oli todella positiivinen ja kuunteli mitä mulla oli mielellä Maicon suhteen. Harjoituksena oli ensin irtoamista putkilla tehtiin. Ensi kerralla pitää kokeilla tän tyyppiseen treeniin että ei ole lelua koiran lähetystä ohjaavassa kädessä, saattoi johtua epävarmuus siitä harjoituksessa. vauhtia oli ja Maico leikki ensimmäisellä sessiolla omaan raivokkaaseen tapaansa taisteluleikkiä, vaikka häiriö oli tosi iso. Kaksi kenttää vieressä tekivät treeniä.
Toisella osiolla tehiin niiston alkeita, näitä pitää ottaa mukaan treeniin, että koira menee suorittamaan merkatun asian vaikka mä lähden jo liikkeelle. Toisella sessiolla selkeästi väsymys painoi Maicoa. Vaihdettiin namipalkalle. Häiriöiden voimakkuus oli todella iso ja olin tosi iloinen että saatiin onnistuneet hyvät treenit häiriöiden kanssa, se on sitä mitä nyt haetaan. Aivan sama miten helppoa tehtävää tehtäisiinkään.

Torstaina Tia tuli omien koirien kanssa meille heti kun töistä pääsin ja lenkitettiin taas kimpassa koiria ja purettiin treenejä ja päivien tapahtumia ja ajatuksia asioista. On niin onnekas kun on oma sisko joka tuntee sut hyvin ja sen kanssa jaetaan harrastamisessa samoja asioita ja on kuin oma tukihenkilö ja välillä se tiukankin sanan sanoja potkimassa tsemppiä perään. <3
Perjantainakin lenkitettiin mun töiden jälkeen Tian kanssa koiria.

Lauantaina mentiin aamulla Purinalle treenaamaan Maico ja Teho. Jatkettiin irtoamisharjoituksia. Tialla oli hyviä vinkkejä mulle ja Maico hiffasi taas lisää kun otin vähän enemmän asennetta itelleni.  Maicossa on asennetta ja sen kanssa ohjaajallakin pitää olla kunnolla menoa ja meininkiä. Super hyvät treenit taas! Ja Teho kanssa pisteli menemään hienosti.
Ajeltiin käymään vielä Ojangossa harjoittelemassa kisatunnelmaa joka sujuikin taas paremmin kuin viimeksi. Käy siihen käskyllä Maico odotteli kun ostettiin lämpöpaidat tiimiväreissä junioreille.

Sopivat sitten viileämmällä kelilläkin autossa odotteluun nuo virtaviivaiset asut. :)
Hauskaa Halloweenia kaikille! Huomenna sitten mennään paimentamaan!

Ei kommentteja: