maanantai 3. elokuuta 2015

Hakuun tutustumassa!

Siis Maico kävi eilen kokeilemassa meidän ennestään tuttujen treenikavereiden hakuryhmässä. Oltiin Technopolisin viereisissä metsissä lentokentän lähellä, tosi kivaa metsää, voisi jälkeä käydä siellä polkemassa myös ja esineitä tehdä. Kamalasti oli mustikoitakin metsä pullollaan, joten piilossa ootellessa ja rataa talloessa tuli popsittua. :) Mä oon useitakin kertoja aikanaan käynyt hakuilemassa Robin kanssa, joten kovin vieras ei laji mullekkaan ole. Jotenkin se on vaan se että siihen uppoaa niin tolkuttomasti aikaa. Eikä mua sinällään haittaa siellä kökkiä piilossa mutta jotenkin mä en vaan ole ikinä oikein Robin jälkeen ko.lajiin syttynyt. Jälki on ollut se noista pk-lajeista (viestin ohella) se eniten omalta tuntuva, koska se on itekseen puuhasteltavaa (joo joskus on ihan kiva olla itekseenkin), toki jonkun muun tekemiä jälkiä tarvitaan ja tietyllä tapaa jäljen vanhenemiseen toki menee aikaa, mutta esim. ilmaisujen opettaminen kepeille onnistuu itekseen. Nojoo siihen hakuun sitten.

Pakkohan sitä oli mennä kokeileen kun Maico rrrakastaa kaikkia ihmisiä niin paljon. :D Maico oli neljästä koirasta viimeinen treenissä. Tehtiin haamuina kolme maalimiestä Maicolle, varuiksi alkuun metsässä nakkiringin tapaista. Tosin Maico mitään ruokia halunnut niiltä vaan kiehnäämistä ja kumoon rakastaa kaikki maalimiehet. :D

Ensimmäiselle maalimiehelle lähti reippaasti, haju taisi kiertää joten niin kiersi koirakin (piilo kiven takana), löytyi maalimies, muttei miltein malttanut jäädä sinne syömään, maalimiehen kehuista ja palkan tarjoamisesta jäi kuitenkin. Toiselle lähetys ihan ok mutta siellä oli hajut sillein että kaikilla edeltävilläkin koirilla oli samaan sivuun ajautumista. Hukkasi myös ajatuksen maalimiehestä äkkiä, sillä alkoi kaahata kaikkien näkyvillä olevien ihmisten välillä, laumaviettisyyttä loytyy..

Uusittiin haamu ja nopeammin lähetin niin löysi perille, taaskin aika kiire olisi ollut seuraavaan juttuun, mutta söi sitten maalimiehen kehujen avittamana.

Kolmannelle lähti hyvin, pysähtyi kesten piston ja pohti ilmeisesti minne se meni ja kääntyi katsomaan yhden pienen puun latvaan. :D Haha! Jatkoi hommia ja löysi tyypin jonka yritti taas rakastaa kumoon joten tuli astuneeksi omaan palkkapurkkiinsa, jäi nyt maalimiehelle paremmin kuin kahdella ekalla.

Otin pk-valjaat pois ja sai rallatella metsässä kun kerättiin merkit pois. Kulki koko ajan Tiian perässä kun Tiia oli kauimpana, ihan kannoilla käveli kiinni Tiiassa. Sanon taas..laumaviettisyys. Kukaan ei saa hukkua, kauimpana olevaa pitää vahtia, näin se tykkäisi koirienkin kanssa tehdä.

No katellaan josko ajoittain ehtisi käydä esittelemässä asiaa Maicolle lisää, tulkitsisin että se Maicon hätä maalimieheltä pois liittyy keskilinjalla oleviin ihmisiin, se joutuu jättämään ne sinne irrotakseen maalimiehelle ja sillä on kiire tarkastamaan että ne on tallessa. Seuraavalla kerralla syytä hukuttaa ne maalimiehet mettään ennen koiran tuontia keskilinjalle ja ohjata maalimiehille erittäin ylitsevuotava kehuminen ja palkkaus, jotta ehdin piilolle, mun kehujen suhteen arvelivat että sen vuoksi kiire pois maalimiehen luota, mutta mä en näe sen oikein pitävän paikkaansa sillä kertaakaan ei koira oma-aloitteisesti olisi hakeutunut mun luokse metsässä ollessa vaan hakeutui juurikin niille kaikille muille ihmisille. :D Jopa kutsuissa ei tahtonut tulla loppuun asti mulle.

Ohessa kuvituskuva . Liivit on aikanaan Kiolle ostettu ja pienennetty, ja sittemmin niitä on viimeksi käyttänyt Ready ollessaan todella kevyessa 15kg kunnossa. Maicolle löysättiin mahanauhaa niin sitten oli hyvät. :DEi kommentteja: