perjantai 24. heinäkuuta 2015

Välikatsaus vuodelle 2015!KIO
-Kokeillaan mahdollisuuksien mukaan rallytokoa terveyttä seuraten
-kropan huoltoa,fysioterapiat sekä osteopaattikäyntejä voitaisiin kokeilla
-Erilaisten temppujen treenailua sekä tasapainoharjoittelua
-Uimista
-Tokoilua terveyden puitteissa
-Jäljestystä, ihanaa kun ei tarvi streassata ilmaisuista kepeille vaan voidaan ottaa ihan puhtaasti esineitä tai purkkipalkkaa
-hammaskiven poisto ensimmäisen vuoden puolikkaan aikana, nivelrikon suhteen kontrolli syksyllä 2015

Kio on nauttinut perhekoiran elämästä alkuvuoden, harrastanut vähän siinä sivussa kaikenlaista kivaa. Kio on myös toiminut erittäin tärkeä hyvänä mallikoirana Maicolle sekä avustanut Maicon treeneissä häiriönä. Tokoa on tehty loppujen lopuksi yllättävänkin usein ja vointi on pysynyt hyvänä. Luonnon vedet on olleet aika viileitä mutta uimaankin on päässyt mökillä pääosin ja reissun päällä ja leireillä. Jälkiä ei oo ajeltu, eipä oo muidenkaan kanssa. Hammaskiven poisto olisi seuraavana listalla, mutta todennäköisesti sillä ei oikeasti ole ihan niin kiire kuin antoivat mun ymmärtää, nyt ainakin Readyn rokottanut lääkäri sanoi että sillä oo kun kulmureissa ei poskihampaissa mitään eli Readylla ei ainakaan ole kiire sen suhteen. Katson ite vielä miltä Kion purukalustossa näyttää ja pohdin sitten miten tehdään. Kio on ollut niin hyvässä kunnossa koko ajan että ei ole käyty fyssarilla/osteopaatilla ollenkaan, kesän jälkeen tulee ajankohtaiseksi käydä tsekkauttamassa tilannetta. Temppuilua aika vähän, kesälomalla lisää. Kion kohdalla ainut huolen aihe on pikkuhiljaa heräillyt sen iholta eri puolelta löytyneistä pienistä luomen/patin tyyppisistä ihomuutoksista. Noin viisi pientä siistiä ihomuutosta olen bongaillut punkkitarkastusten yhteydessä, seurailen miten kasvavatko ja syksyllä sitten tilanteen arvio, tarvitaanko lääkärinaikaa.
Rallytokoa treenaillaan kesälomalla jos tuntuu siltä ja katsotaan sitten onko kiinnostusta panostaa siihen tavoitteellisemmin.

READY
-Agilityn treenaamista, mahdollisesti jotain möllejä. Kepit kisakuntoon ja kontaktien turvallinen suoritustapa
-Viretilan hallinnan harjoitusten jatkamista, eri koulutuksissa käymistä jotta saadaan apuvälineitä
-Jäljestystä hupitoimintana
-Tokotreenien jatkamista, tukee hyvää koiran hallintaa
-Kartoittaa mahdollisuutta tulevien uusien sääntöjen aikaan virallisissa korkkaamista, yhdet möllit ainakin uusien sääntöjen mukaan
-paimentamista useamman kerran
-kicksparkilla menoa kevät-talvella jos kelit sallivat
-hammaskiven poisto vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana

Agilitya on treenattu kevään ajan viikottain ohjatuissa, nyt kesällä vielä aktvioitua enemmän omatoimitreeneihin! Leireillä agilitya on tullut treenattua hyvin ja on onnistuttu treeneissä ja saatu ahaa-elämyksiä. Lenkkeilykäytös on kohentunut varsin mallikkaaksi, Readyn kanssa on tosi nautinnollista yksin lenkkeillä se on kontaktinhakuinen ja helpompi kuin ennen. Viretilaharjoituksissa on edistytty jonkin verran. :) Kimppalenkeillä on haasteita edelleen, maltillisesti edetään siis koko lauman yhteisten lenkkeilyjen suhteen. Tokot kesällä heinäkuun ja elokuun enemmän ja vähemmän tauolla, elokuussa mulla lomaa joten kapula treenit silloin tehostetaan ja katsotaan mitä muuta, pääpaino kuitenkin agilityn harjoitteilla. Paimentamaan Ready pääsi viime viikonlopulla noin vuoden tauon jälkeen ja seuraavakin paimennus on varattuna.. Hammaskiven poiston suhteen ell sanoi nyt rokotuksilla ettei asialla ole minkäänlainen kiire joten seuraillaan.
Ekstrana erikoisnäyttelykäynti jossa Ready uusi viime vuotisen GT kelpieiden voiton.

MAICO
-Hyvät pohjat harrastamiselle ja elämälle, vietin hallinta, rauhoittuminen käskyn alle jne.
-Tokossa lähdetään tavoittelemaan HSKP nuorten koirien tokorinkiin pääsemistä 2015 elokuun haussa, joten pohjia tarkoitus tehdä siihen malliin
-Agilityn ohjauksia pennulle sopivina leikkeinä ja pennun taitojen kartuttamista  agilitya ajatellen sopivilta osin
-Huolehditaan lihaksistosta ja tasapainosta sekä turvallisesta kasvusta, mielenkiintoista tulee olemaan ton koheltajan kanssa ;)
-Arjen taitojen kartuttaminen nuoren koiran tasolle, kaupunkikäytös, hihnakäytös, korrektit ohittamiset, vuoron odottaminen treenissä, käytös kisapaikoilla jne.
-Paimentamiseen tutustuminen
-Jälkiä, kepit ja ilmaisut
-Luustokuvat ja mahdolliset näyttelyt kasvattajan suunnitelmien mukaan mikäli osuvat vuodelle 2015

Maicolle on tehty treenaamisen perusteita, viretilan laskemisen harjoitteita, nyt viime aikoina tarve noussut muiden koirien ja ihmisten tekemille häiriötreeneille, pikkuhiljaa onnistumisten kautta edetä tässä. Perusteet ja jo opetetut tekniikat eivät ole tuottaneet varsinaisia haasteita. Maico oppii ja omaksuu nopeasti, se vastaa koulutukseen lajista riippumatta käsittämättömän nopeasti. Oppimiskyvyltään huikea tyyppi! Temput ja naksutinkoulutus ovat olleet koko ajan mukana tekemisessä. Agilityn perusharjoitteita aletaan lisäämään, melko vähäisesti on treenejä näihin tehty. Kontaktien suhteen olen tosi tyytyväinen oppimiseen ja etenemiseen, nyt kasvatetaan vauhtia ja häiriötä. Mitä tulee kehitykseen ja kasvuun, on Maico selvinnyt käytännössä täysin ilman isompia kolhuja ja Maicolla on mielestäni varsin hyvä kehon hallinta.
Hihnakäytös on hetkittäin vasrin mallikasta eikä ongelmia siis ole Maicon kanssa keskenään ollessa eikä Kio mukana. Ready mukana on Maico huomattavasti enempi hälytystilassa ja Readyn levottomuus tarttuu Maicoon, tämän suhteen saa olla tarkkana, koska se toki hidastaa Maicon hihna- ja ulkoilukäytöksen vakiintumista mallikkaaksi. Kiinnostus toisia koiria kohtaan on suuri ja reagointi vielä vaihtelevaa, mutta tässäkin suhteessa Maicon oppimiskyky on upea, se vastaa koulutukseen todella hyvin.
Omissa treeneissä vuorot koirien välillä sujuu mukavasti hiljaa odotellessa, jos autossa niin siten ettei näe mitä teen toisen kanssa, jos taas odottaa kiinni jossain niin hiljaa istuen/maaten odottaa. Jos on vieraita koiria niin on vähän haastellisempaa :D
Paimentamisen suhteen on tehty paljon treeniä ja se myös näkyy, muutos parista ekasta kerrasta nykyiseen on huikea. Treenit jatkuvat syksyyn kelien salliessa. Jälkiä ei ole tehty, nenätyöskentely keskittynyt lähinnä tunnarin perusharjoitteisiin.
Pääpaino alkuvuodessa on ollut tokon tekniikkapuolella/tempuissa, paimennuksessa ja kehonhallinta/agilityharjoitteissa.

Näiden lisäksi kaikki ovat leirelleet enemmän kuin minään aiempana vuonna :D Lisäksi on käyty mätsäreissä muutaman kerran.
Kaikenlaista kivaa on ollut kevät ja kesä täynnä ja edelleen jatkuu.

Loppuvuodelle on tiedossa siis ainakin agilityn säännölliset treenit Readylle ja Maicolle, todennäköisesti Maicon luustokuvaus, Maicolle ainakin yksi näyttely johon jo ilmoitettu ja paimennustreenejä on useampia varattuna. Osteopaattia on jo varattuna ja fyssaria/osteopaattia katsotaan Kiolle. Maicolle tokoa treenataan hiljakseen siihen malliin että asenne on se mitä haetaan, tekniikka puolen piperrykset lisänä. Readyn tokot pikkuhiljaa uutta aloa mahdollisesti kisamaisemmaksi. Tälle vuodelle ei kisatavoitteita siis lainkaan.
Ai ja omalle kohdalle reissu Italiaan lokakuun alussa katsomaan agilityn MM-kisat! Pääsen ekaa kertaa tapaamaan sitten myös Maicon kasvattajan.

Ei kommentteja: