torstai 14. toukokuuta 2015

Tiistain tokot!

Maanantai meni haipakkaan töissä ensin sitten koirien lenkitys ja klo 18 hätäisesti ehdin vinttikoirakeskukselle HSKP möllitokon järjestelyissä auttamaan. Möllitokot oli uusilla säännöillä, nakkiluokassa kolme osallistujaa ja ALOssa taisi olla viisi. Yksi voittajan koira myöskin.
ALOa katselin ja yritin jotenkin orientoitua miten etenee ja millaisen suoritukseen koiran tulisi kyetä. 

Tiistaina HSKP:n tokot Malminkartanossa. Mulla on Maicolla paikka Tokolupausten ryhmässä ja Readylla Kilpailevien ryhmässä. Molempia ryhmiä kouluttaa Pirkko Bellaoui. Nyt myös Jaana koutsasi. Ready peri Kion paikan siinä ryhmässä ja onpahan Kiokin siinä vielä aina välillä käynyt ja saa käydäkin, mutta Kion kohdalla pitäisi tehdä myös itsekseen treenejä jotta ne pikkuvirheet saadaan pois kisamaisemmasta jotta olisi järkeä sille sitten tuolla teetättää kokonaisuuksia.

Maicolle nyt uusi treeniryhmä ja periaatteessa paikkakin, kun ei olla tuolla treenailtu varsinaisesti. Alkuun skannaamista paikasta ja muusta häiriöstä, sitten hommiin. Pitää valita houkutteleeko sen töihin vai poimiiko sen kun tulee kontaktiin ja siitä alkaa teettää tehtäviä. Mä en yleisesti pidä houkuttelusta (tämmöistä tilannetta ajatellen), mutta nyt välillä niinkin tein ja jolla sain sen keskittymisen. Loppua kohti tarjosi kovasti itse kontaktia ja tekemistä ja oli todella kiva treenata.

Tehtiin pieniä helppoja jo tuttuja tehtäviä. Ohjeita tuli että muistaisin edetä koulutuksessa enkä jäisi junnaamaan, esimerkiksi samaan palkkaustyyliin, Myös palkka pois jo näkyviltä seuraamisissa, se osaa.. mä en kyllä ole vielä ihan varma, tai siis oikeastaan pitää siis tehdä niin että kun treenaa tutussa paikkassa yksin niin palkka poissa käsistä ja näkyvistä ja sitten helpompaa kimppatreenissä ja uudessa paikassa riippuen tilanteesta ja koiran työskentelystä.
Liikkeestä jäävissä enemmän treeniin rintamasuunta molemmilla eteen ja takapalkkaus tai sitten voisi käskyn annettua kääntyä oma rintamasuunta eteen, hmm nyt en yhdistä mitä tässä ajateltiin.

Paikallamakuuta pitäisi alkaa ottaa muiden kanssa ja nyt enemmän ohjelmaan kaukot, eteentulo (jos meinaa siihen ottaa, varmaan pakko pk-lajeja ajatellen) ja perusasennosta maahanmeno ja perusasentoon nousu.
Luoksarin stoppeja voisi ottaa aina välillä sekä ruutuun irtoamista, kapulatreenit jatkuu.

Ready oli super! Hyvin vähäisesti ääntelyä siirtymissä, namitinkin ne pääosin tai pidin palkkaa niin että näkee sen. Odottelussa jonkin verran muttei niin paljon kuin talvella.
Ongelmana lähinnä paikallamakuut ja muutenkin se että makuussa oisi kyynärät tukevasti maassa, tahtoo virittyä ne 2cm ilmaan. Tähän nyt paljon häiriöitä ja varmuutta sitä kautta. Pitää haastaa se tekemällä vaikeampia harjoituksia jotta todella vahvistuu.
Readylla on mieletön turnauskestävyys ja mulla on nyt semmoinen tuntuma että sen kanssa ei kehään mennessä tarvii jännittää kyllä että sillä vietti lopahtaisi, se jaksaa ja sillä on äärimmäisen kova halu tehdä mun kanssa ja mulle töitä. Se on jo nyt Kion tasolla tässä asiassa, Kiolle sitä rakennettiin vuosia, jänniä nämä erot koirissa. Tarkkuus ja tekniikka voivat kärsiä vietin takia, mutta näihin lisää toistoja ja edelleen sitä jatkuvaa selkeyttä palkkaamisen ja vahvistamisen kanssa. Readylle teen treenisuunnitelman tavoitteena ALO luokka uusien sääntöjen aikaan.

Ready yllättäen taas osasi myös uuden alon kaukot, tosin etäisyys jotain 1,5m, mutta siis silti <3 Ja ei liikkunut ollenkaan, nopeampi saa olla  mutta se löytynee treenin ja varmuuden myötä vauhtikin.
Seuraamisista tykkään vaikka ajoittain tippuu kontakti tai ajautuu eteen, mutta ei katoa enää tekemisestä sillein kuin hallikauden alussa.
Kapulan pito on ihan kesken, tehty käytännössä vain niin paljon saaliilla, pitoa jatketaan myös Readyn kanssa. Lähinnä sen rauhan saavuttaminen on vielä kesken..

Treenien jälkeen jäin vielä suustani kiinni erään mahtavan Woollandian kasvatin Simban omistajan kanssa. :D Miten se aina käykin niin. :D

Kuvat on viime viikonloppuna otettu kun tavattiin Hilkan ja koirien kanssa. On se Readyn vatsalinja vähän kärsinyt talven aikana. ;) Kio <3
Ja siis mulla kameran asetukset päin pyllyä kuten näkyy. XD2 kommenttia:

Ista kirjoitti...

Teidät on haastettu ;)

Mia kirjoitti...

Melkein unohdin tän. Aloitin jo vastauksia, mutta jäi vielä kesken, linkitän vaikka sulle kun saan valmiiksi. :)