sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Frisbeepäivä Mäntsälässä!

Tänään ajeltiin mun sisko Ninan kanssa Mäntsälään Heini Sepän Frisbeekoulutukseen! Aurinkoa koko päivä ja en ollut tajunnut laittaa aurinkorasvaa eikä ollut edes hattua päässä. Naama paloi,höh ja päänsärky alkoi kotimatkalla. Buranaa kotona naamariin ja rasvaa myös.

Nina teki Kion kanssa ja mä itse Maicon kanssa kaksi sessiota ja Ready teki yhden kun jaettiin meidän kahden koiran aikaa kolmelle toisella kierroksella, en halua liikaa kerralla rasitusta Kiolle ja päivä oli toki pitkä Maicoa ajatellen, vaikka Maico ei kyllä sitä juuri ilmentänyt sessioilla. Lämmintä riitti koirillekin ja Kio halusi ekan session jälkeen viilennellä ojassa. :D

Taaskin suosittelen lämpimästi Heinin koulutuksia, ihana päivä, super puitteet, toki kelikin kuin tilauksesta ja mielenkiintoista sekä asiantuntevaa koulutusta!

Tutustuttiin ensin noihin erilaisiin kiekkoihin ja sitten heiteltiin erilaisia heittoja ja katottiin ideoita Heinin näyttämänä että mitä kaikkea voisi tehdä.

Jonkin verran oon frisbeetä viskonut isommille, mutten muutoin lajista tiennyt paljoakaan. Harvemmin on pojatkaan koppeja saaneet, mutta nyt onnistui kopittelu hienosti Readylta ja Kiolta. Maicolle alkuharjoituksia ei siis mitään pitkiä heittoja vaan enemmän kierrettä kiekkoon ja paikallaan kiekko nousi sen verran että ehti kopittaa ja lisäksi kädestä frisbeen ottamista. Myös maata pitkin vierityksiä. Maico luopuu hyvin kiekosta ja heti hakee liikkeelle laitetun, muutenkin Maico oli ihanan ennakkoluuloton ja kokeili kaikkea tarjottua tekemistä isolla innolla. Välillä mua hirvitti. :D Kio myös hiffasi nopeasti että aina tulee uusi kiekko. Ready tartti irti käskyn mutta nopeasti sekin tajusi että lisää on tulossa. Harjoiteltiin muutamia temppuja ja sitten heittoja, koppeja ja kädestä ottoa riippuen koiran tasosta.

Opin kaksi uutta heittoa (nimetty ne: peukaloksi ja keskisormeksi, jotta muistan jatkossa) perusheiton lisäksi ja paljon erilaisia harjoitteita tehtäväksi. Taidettiin poikien kanssa kertaheitolla rakastua tähän hommaan. Hypyt tehdään kuitenkin suoraan eteenpäin (heitetään eteenpäin ja koira saa aina jatkaa matkaa suoraan toisin on agilityssa esim.) ja useimmin koira laskeutuu joko neljälle jalalle tai takaosa edellä joten joustoa on enemmän kuin esim. agilityssä etuosalle alastuloa koko ajan.

Otettiin paljon kuvia omalla kameralla ja pettymys olikin suuri kun kotona katoin että käytännössä kaikki liikekuvat on suttuisia, säätöjä en ollut osannut taaskaan laittaa kunnolla ja valotuksenkin onnistuin osasta sössimään, plääh. No amatööri on amatööri, lisää harjoittelua ja neuvoja vaan muilta tähän kuvaamishommaan.

Kuvia olkaa hyvät. (Kaikki kuvat saa selattua isompina klikkaamalla kuvaa.)Ei kommentteja: