perjantai 10. huhtikuuta 2015

Readyn terveysasiaa!

Readyn Losec mups kuuri vaihtui nopeasti pepcidiin, sillä Ready alkoi Losecista oksenteleman toistuvasti eri aikoina päivää. Pepcidiin vaihdon jälkeen ei enää oksennellut. Litalgin kuuri kesti viisi päivää, ja sinä aikana ei enää ojennellut itseään kipeän oloisesti juurikaan. Ulosteviljelyiden tulokset olivat negatiivisia, giardia lähinnä oli mun pelkoni, mutta sitäkään ei ole. Lopputulemaksi jää närästys eläinlääkärin diagnoosina.
Tänään Readyn kanssa ajeltiin Janakkalaan ja Ready pääsi Maaria Kaiperlan käsittelyyn. Juteltiin alkuun vähän taustoista ja aika pian kun aloitti käsittelyn tai no jo kun Ready istui siihen niin totesi että sillä on lantio vinossa, vetää kaiken vinoon ja takaosa on kivikova. Syitä voi olla monia ensimmäinen ikävuoden liikunnan yksipuolisuus tms. tai trauma esimerkiksi. Mutta tämän vinouden vuoksi voi olla että Readyn on vaikea hypätä ja selittäisi miksi hyppää joskus siivekkeitä päin agilityssa. Nyt jäädään toki tauolle agilitysta. Lisäksi tässä voi olla syy miksi vatsavaivoja ylipäätään on, vaikuttaa hermotukseen suolessa ja vatsassa. 

Readya kehuttiin hyvä hermoiseksi ja todella kivan oloiseksi koiraksi. Ja sain mäkin kehuja että en omalla toiminnallani ainakaan lisää koiran levottomuutta vaan toimin oikein. Maaria uskoi että kunhan Ready saadaan kuntoon on todennäköistä että sen käytöksessäkin tapahtuu muutosta. 

Olen todella tyytyväinen! Ei varmaan voi sanoin kuvailla, tavallaan mä tiesin että takaosassa on ongelma ja sinällään ihmettelen etten ole todella tajunnut hakea tätä kautta aiemmin apua. onneksi meidän agilitytreenit on olleet iän kaiken todella minimaaliset etten soimaa sen vuoksi itseäni liikaa. seuraava käsittely onkin sitten kuukauden päästä. 

Readysta näki käsiteltäessä selkeästi milloin oli kipeä kohta ja selkeästi milloin helpottui käsittelystä. Ensimmäinen ulkoilu oli metsikössä vapaana ja voisin vannoa ettei sen naurava naama ole ollut noin nauravainen hetkeen. :D Ja niitä pukkihyppelyjä. Kyllä sillä oli hyvä olla.

Ei kommentteja: