lauantai 25. huhtikuuta 2015

Menoja ja treeniä!

Vauhdikas lauantai alla! 
Loppuviikolla keskityttiin kapulan pito harjoituksiin kotosalla, Readyn ja Maicon kanssa sulkeiset meneillään. Mukavasti kumpikin odottaa omaa vuoroaan ja pitoharjoittelut sujuu näpsäkästi samassa tilassa. Jatketaan näitä. Perjantaina oli valtakunnallinen koiranpäivä, jota mä kyllä vietän joka päivä mun mielestä. Joskus mietin että olisipa mukavaa olla mun koira jonkin aikaa. :D Kuva pojista kännykällä perjantailta, isäntä tuli mukaan taluttamaan Readya niin kaikki mukana.Lauantaina aamulla startattiin taas Visiolle treenaamaan Readyn kanssa niitä ohitusten ongelmia, kyttäystä ja puremista siis puretaan pois. Perjantaina illalla kävi mielenkiintoiseksi kun menin Readya viemään iltapissalle ja lähitalon saksanseisojat astui samalla viheriölle portistaan kun mekin tultiin viheriölle. Ready yleensä jumahtaa tuijottamaan saman tien ja en saa siihen minkäänlaista kontaktia, kaikki koskeminen, hihnan käyttö tai muu puuttuminen saa sen purkamaan puremiseen. Kokeilin nyt josko toimisi reaktiosta kehuminen ja häiriöstä poistaminen, yleisesti mun on erittäin haastavaa saada sitä tulemaan poispäinkään koska se on käytännössä koiran perässä vetämistä ja rääkyy remmin aiheuttamasta paineesta ja raivoaa. Tämä seisojakaksikko kuuluu kaikkein haastavimpien häiriöiden joukkoon.
No nyt kehuin reippaalla itsevarmalla äänellä ja vein pois, ja se lähti suosiollisesti ensimmäistä kertaa poispäin näistä. etäisyyttä on semmoiset 40-50metriä tässä vaiheessa. Ready tosiaan lähti mukaan, haukkui kyllä muttei yrittänyt purra, sain palkattuakin sen ja se söi ja tarjosi kontaktin josta lisää vaan kehua koko ajan ja palkkaa, tuli jopa sivulle istumaan selkä niihin päin. Menin takaisin talon viertä ja ajattelin että selvä mennään parkkipaikan päästä sitten pois meidän talon vierestä, no kun ehdittiin parkkiksille niin ne olikin tullut talon toista puolta siihen suuntaan, toistin saman, vakuuttavat matalalla äänellä reippaasti tehdyt kehut ja koira lähti taas haukkuen mukaan, käveli ei vastustellut pois päin menoa. Istui mun eteen ja palkkasin. Ja taas mentiin talon viertä sieltä mistä alun perin olin ajatellut, nurmialueella nappuloita kourallinen maahan ja söi ne muutamalla kehoituksella ja sain vireen alas ja sitten kävelylle. Voi ihminen olla onnellinen tämän jälkeen. 

Tänään treenailtiin taas ohituksia Visiolla, siellä on toki kontrollissa harjoitus ja suunniteltu hyvin. Vahvistetiheys niin hyvä kun se nyt voi olla, aiemmin pitää muistaa avata pankki ohitustilanteesa. Ensi kerralla taas vaikeutetaan.

Suoraan Visiolta kurvattiin Tuomarinkartanon vinttikoirakeskukseen ottamaan Maicolle treeni. Vinttikoirakeskuksessa oli paimensukuisten lapinkoirien katselmus, joten Maicolle häiriössä oloa, rauhoittumista ja kontakti sekä hihnaharjoittelua. Nenä ja pää kävi kun väkeä oli paljon, hyviä rauhoittumisia maahan josta luvan kanssa riehumaan mun kanssa lelulla, vaihdeltiin paikkoja ja treenailtiin ohituksia ja yli päätään malttia olla tommosessa härdellissä. Oltiin niin kauan että alkoi olla jo helppoa kauraa, hihna löysällä ohituksia ja toisista koirista luopumista. Erinomainen treeni. 

Kotiin ja tankkaus ja sitten Kion pääsi HSKP kisaavien treeniin. Kion tokot on ollut todella treenamattomat nyt jonkin tovin, pikkujuttuja on tehty, muttei mitään kovin suunnitelmallisesti. Nyt näkyi hyvin se sitten treenissä. Jatkuvasti ennakointia ja muun muassa hitaita perusasentoja tai peppu tuli niin hitaasti perässä liikkeiden lopussa kun oli kuin vietereillä. Lisäksi edisti paljon valmistelevissa osuuksissa esim. Zetaan, tuntui inhottavalta musta etenkin kun kyseessä jäävät. Pirkon liikkuroitua, treenattiin malttia ja seuruun paikkaa sekä kapulan kyttäystä ja varastelua pois. Näihin treeneihin vastasi tosi hyvin ja nopeasti. Tiedän mitä treenailla. Katsellaan nyt miten paljon sen kanssa uskaltaa tehdä, mutta hyvässä kunnossahan tuo on, ei ole oireillut sitten syksyn. Voisi käyttää fyssarilla ja katsella josko kesällä pysyy edelleen hyvässä kunnossa niin sitten näkee vähän miten uskaltaa sitten lisätä treeniä ja puuhastella. Kio ainakin nauttii.

Iltalenkit normaalisti erikseen 1.erä Maico ja Kio ja 2.erä Ready pääsi pellolle Aarren kanssa, kyllä oli taasen mukavaa. Huomenna bortsumiitti Keravalla Maico mukaan sinne.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mukava lukea myös näitä arkitreenijuttuja (ohitustilanteet). Meillä ohitukset menee yleensä hyvin paitsi jotkut mustat isot koirat pelottaa ja Elsa saattaa niille haukkua. Tuntuu et se menee jotenkin kausittain meillä.:/ Oon vaan lähinnä vastaehdollistamisella yrittänyt saada niiden ohittamisesta mielekkäämpää, mutta ei sillä näytä tulevan kauhean pysyviä tuloksia. Pitäis varmaan miettiä yksärii tms, kun haluaisi tottakai sen pysyvästi pois.

Mia kirjoitti...

Joo yksistään vastaehdollistamalla me ei päästy etenemään riittävästi ainakaan. Kiitos kommentista ja tsemppiää teidän treeneihin! Mä koetan muotoilla pikkuhiljaa taas jonkinlaista koostetta tähän osa-alueeseen liittyen. :)