lauantai 18. huhtikuuta 2015

Maico mätsärissä ja treenejä!

Tänään mentiin Maicon kanssa mätsäriin Malminkartanoon. Mätsäri järjestettiin Belgien FMBB tokojoukkueen tueksi. Yllättävän vähän väkeä paikalla, mikäli oli harmi järjestäjän näkökulmaa ajatellen.
Maicon kanssa olen vähän liian vähäisesti ehtinyt harjoittelemaan kisapaikoilla ja tapahtumissa hengailua. Se kyllä näkyi ja kuului. Kerää turhaumaa kun kaikki ympäillä on kovin kiinnostavaa, turhauma purkautuu ääntelynä. Lisää vaan näitä treeniin ja katsellaan sitten mihin suuntaan homma muotoutuu. Annoin pieniä tehtäviä hetkittäin, mutta rauhassa käskyllä oleskelu maaten ei oikein nyt tahtonut palkoista huolimatta maistua. Leikkiminen on kuitenkin erittäin hyvää edelleen häiriössä ja sitä kautta päästiin myös haluamaani rauhassa odotteluun josta taas saa riehua leikkien lelulla. Tämä tämmöinen ääntelykausi alkoi ehkä yli kuukausi sitten, töitä on tällä saralla, mutta onhan ikääkin nyt sen verran että totta kai kiinnostus on kova nyt myös muihin kuin muhun.

Olen toisinaan tehnyt Maicon kanssa kaksin ja Kiokin mukana pieniä juoksupyrähdyksiä ja hölkkää ja palkkaillut siitä että juoksee rinnalla rennosti mukana, joten tiesin että ravaaminen sujuu kyllä, Maico ei kiihdy siitä sen kummemmin, välillä pyrkii toki pitämään kovastikin kontaktia, mutta se ei ole paha tässä vaiheessa näyttelyesiintymisiä ajatellen. Seisominen paikallaan hyvässä asennossa onnistuu hienosti ilman häiriöitä, kehässä ensimmäisellä kerralla oli ihan ok, toisella kierroksella eli nauhakehässä alkoi jo olla väsy ja muutenkin kiinnosti katella muuta.

Oltiin parina sloughille isoissa pennuissa. Tuomari kehui Maicon kulmauksia ja tyyppiä sekä reipasta asennetta. Meille sininen koska liikkeet vielä vaativat kehittymistä.

Sinisten loppukehässä meitä oli vain kuusi ja kuusi sijoitettiin. Maico sai sijoituksen kolme. Ei sinällään mulle väliä, saatiin loistotreeni, toki hauskaa että Maico sai rakenteensa ja esiintymisen suhteen ensimmäisen pokaalin ja ruusukkeen, en oleta niitä sille virallisista kehistä kovin tulevan. ;) Joten tietty hauska muisto nuo palkinnot, saatiin vielä valita kahdesta pentupannasta toinen, glitterivalkoinen tuli sitten kotiin. Tuomari vielä meidän kehästä lähtiessä muistutti mua että mulla on hienon tyyppinen koira kasvamassa. Kiitos siitä hänelle, sillä olen tietty ihan samaa mieltä. :D


Käytiin peltoilemassa isojen ja Tarjan ja Aarren kanssa ennen HSKP treeneihin menoa. Jäljestys oli tällä kertaa tapaamisen rupattelun aiheena, suunnitelmia suunnitelmia.

Tokotreeneissä aloitettiin paikalla istumisella ja makuulla. Istuminen yllättävän hyvin Readyksi, tassut paikallaan ihan viime metreille asti, yksi inahdus myös loppupuolella, otin aiemmin pois istumisesta ennen kuin 2min tuli täyteen, koska noi edellä mainitut merkit riitti kertomaan että kohta maltin vuoksi voisi tulla isompaakin stiplua. Palkan ajoitukset tähän oli todella hyvät joten siitä pojot mulle ja hyvä suoritus Readylle. Makuussa ongelmaa edelleen oikea kyynärä tahtoo jäädä vähän ilmaan, pitää kotona kiinnittää tähän nyt huomiota, tai siis treenata että menee kerralla kunnolla. Makuussa myös irtosi asennosta ja tuli jo kohti kerran, palkan ajoitukset mun mielestä hyvin ja jos jouduin korjaamaan niin piti tehdä uudestaan hyvin töitä ennen kuin ansaitsee palkkaa.

Muutenkin Readyn kohdalla on teemana tarkentaa kriteeriä mikä se "hyvä"on, kehu ja sosiaalinen palkka tulee oikein tehdystä asiasta, ei siitä että on vapautettu ja hoetaan edelleen sitä vitsit kun olit magee, nostaa kaiken lisäksi Readyn viettiä, joten enemmän tukea sitä rauhallisuuteen ja sitä myötä hiljaisuuteen suorittamisen välillä ja siirtymissä, ja vahvistaa oikein oikeasta tekemisestä. Kivaa seuruuta teki hiljaa, lisäksi tehtiin tunnaria, jossa olin kovin yllättynyt miten hyvin Readylla on idea hommasta, sen nenä haistelee niin että sen todella kuulee. :) Selkeästi aliarvioin monessa suhteessa Readyn osaamista, toki vietti vaikuttaa paljon kykeneekö minkälaiseen suoritukseen. Pidon rauha meidän täytyy löytää jostain, sillä nyt tuli heti kamalaa hammastikkua, samaa ongelmaa on noutokapulan kanssa. Olen vaan vältellyt pitoa kun emmin että miten sen rauhan rakennan, nyt tein saalisrauhan suhteen lelulla treeniä, ehkäpä se sieltä. Täytyy vaan munkin astua alueelle jossa en ole ennen koiran kanssa ollut ja joudun todella pohtimaan tekemistäni.

Ready teki tunnarin ihan lähi etäisyydeltä hihnassa, ensin pelkän oman haistelu ja nosto, josta rauhalliset kehut ja ruokapalkkaa, sitten piilotetun oman etsintä ja nosto, samalla tavalla palkkaus ja lopulta oma ja kaksi vierasta ja siinäkin kuuli kuinka nuuskutti. Olen siis positiivisesti yllätetty housut nilkoissa jälleen, ei tää mitään osaa joutaa jo pois selityksistä.

Muutama toisto uuden alon tyyppisesti hypyn suoritukselle, avustin perusasentoon, vaatii siis lisää toistoja ja vahvistusta.

Kio kävi kokeilemassa miten ajattelee uudesta EVL merkki-nouto-hyppy- hässäkästä. Kapula vie voiton, joten kombo jos treenaisi tätä olisi; merkki kaikissa häiriöissään; kapuloita siellä täällä ja tuolla ja kombon toinen osa kapulan nosto hyppy, ohjaajan positiolla suhteessa koiraan ei väliä koiralle.

Tässähän tätä taasen. Huomenna temppuillaan Maicon kanssa Mäntsälässä Heini Sepän koulutuksessa.

2 kommenttia:

Ista kirjoitti...

Onnittelut mätsärisijoituksesta! ;P Hieno Maico.

Mia kirjoitti...

:D Kiitos!