torstai 5. maaliskuuta 2015

Tokoa ja laukauksia! + video!

Käytiin Tiian ja Gavan&Ruutin kanssa Vermossa treenaamassa tänään. Lisäksi ajettiin Talin kentälle ampumaan lopuksi.

Tokot ensin. Maicolle leikkiä ja seuruuta sekä perusasentoja, se on vaan niin hauska tyyppi että mulla menee treenisuunnitelmat ihan sekaisin kun vaan on niin hauskaa. Nyt itelle tsemppiä vähän että mitä ollaan tekemässä. Ensin autosta tullessa bongasi hiekalta Tiian puisen kapulan jonka nosti. Kehuin kovasti, annoin kantaa myös omaa, kehuin kantamisesta niin kovasti että ilmeisesti palkan toiveessa tiputti hetken päästä, toki palkkasinkin. Mutta tunnetilaa kantoon ja pitoon pitää treenata nyt lisää sisällä. Vauhtinouto kerran, heti kehuista tiputti, ennen ei millään, eli jatkossa malttia itelle, antaa tuoda rauhassa pidemmälle, kapulaa on nyt treenattu hävyttömän vähän tässä välillä kun on keskitytty viemään 2o2o eteenpäin kotitreeneissä, selityksen makua. ;)

Seuraamisessa tekee kivasti, palkan suuntaa pitää vähän muuttaa ettei tosiaan opi nojaamaan pää kiinni mussa. Toimi hyvin, lisäksi katottiin vasemmalle käännöksiin myös oikeaa palkan suuntaa jolla saadaan perä paremmin mukaan. Tuli hyviä pätkiä niitä videollakin.

Luoksetulossa hyvin istuu paikallaan, on taitava häiriöiden suhteen, ainakin niiden mitkä on jo oppinut kotitreenien ansiosta. Harjoiteltiin myös että tulisi luoksetulossa kiinni leluun joka tippuu jalkojen väliin selän taakse, eipä olla tehty. :) Vaatii treeniä tuli ekalla päin mun jalkaa ja yritti kiertää jalkojen takaa hakemaan palkkaa. Lähinnä tässä nyt sitä kohti suoraan tulemista, kun eteentuloja ei vielä ole tehty. Pitäisi edessä istuminen ottaa oppiin myös.

Lisäksi liikkeestä seisomista, minä peruuttaen, tässä on jo ideaa hyvin. Tarjoaa mieluusti. Liikkeestä maahanmeno on vielä hidas kun tosiaan edelleenkään ei maahanmenoja seisomasta paljoa tehdä kun tulivat jo pikkupentuna niin luonnostaan, nyt voisi alkaa taas ottaa mukaan kun istuminen ja seisominen vahvalla pohjalla.

Tiia oli Maicon mielestä erityisen ihana, kovasti tykkää ihmisistä edelleen ja tervehtimisen suhteen käytöstavoista keskustelua edelleen. :)

Käytiin siis vielä Talissa ampumassa. Ammuin ensin Gavalle neljä laukausta yhteensä, omat oli autossa. Sitten Maicolle etäisyyttä kentän leveydeltä mitä Talissa nyt on. Leikin Maicon kanssa, ei keskeyttänyt leikkiä ja saman häntä pystyssä pennun kanssa poistuttiin lelun kanssa kentältä kuin sinne mentiinkin. Nämä oli ekat laukaukset Maicolle. Jatketaan vielä seuraavilla parilla kerralla ainakin leikkimistä ja katotaan sitten miten jatketaan.

Ready teki luoksarin istumisia, itse liikuin pois ja ympärillä. Oli nyt tosi hyvin, palkkailin tiheästi, pääosin tassut pysyi liikkumattomina. Lisäksi seuruu pätkiä ja käännös ja seis, ei äännellyt ja hyviä oli. Luoksarin stoppia namileikkinä, en jotenkin itse keskittynyt nyt niin hyvin tässä ja ei oikein ollut hyviä, en vaan saanut siitä sellaisia irti käsimerkillä mitä teki aiemmin, en tiie.

Paikallamakuuta niin että Tiia palkkasi vaikka mä olin kauempana. Vinkiksi, voitaisiin Readylle myös tehdä malttiharjoittelua ja häiriöitä istumisiin sekä maassa oloon leluilla ja nameilla.

Kio teki rallytokoa! Jee! Ihan sairaan hauskaa oli. Tiialla oli kylttejä mukana ja tehtiin niistä pientä rataa. Saksalaista ja mun takaa kiertämistä ei tälleen osaa, kun on niin tokomoodissa, hassua miten se kokee ettei siitä perusasennosta voi eikä pidä lähteä mihinkään ja alkuun kovasti yritti sitten vaan vaihtoehtona tarjota jo tuntemaansa jalkojen väliin menoa kun yritin käsiohjauksella sille näyttää mun takaa kiertämistä :D Superhauska tyyppi Kio. Rally vaikutti nyt tosi hauskalta ja kyltteihin pitää tutustua paremmin että osaisi rataa suorittaa ilman että pysähtyy miettimään ite ja Kion kanssa treenata niitä kuvioita mitä ei vielä osata, sitten voisi mennä joskus rallattelemaan ratoja kisoihin. :) Useammin Kiolle näitä treenejä vaan :)

Kiitos Tiialle taas vaan kaikesta avusta ja treeniseurasta! Koosteena video josta osa kuvattu mökillä ja osa nytten, feat Ready ja Kio.

Poikien tämän vuoden synttärilahjapannat saapuivat myös tänään Tmi Vijue:lta. <3 / Today I also got boys this year`s birthday gifts ;) beautiful collars from Tmi Vijue. 
We were training obedience today with my friend. Also we made first shootings for Maico. Tiia shot 2 times for Maico. Maico was playing with a toy with me at the time. He did not react in any way and was the same happy himself as we went back to the car.
Here is a video some parts of it I took on our summer cottage and some of today. Video feat. Ready and Kio. :)


Ei kommentteja: