keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Sunnuntain tottikset ja maanantain tokot ja agilityt!

Sunnuntaina HPH Kivikon tottistreeneissä Kion ja Maicon kanssa. Isompien ryhmä teki BH kaaviota, Kion kanssa tehtiin mallina ensin. Pidin lelun kainalossa ihan vaan jotta varmana saan sen täyden kontaktin koko pitkään kaavioon. Hidas kävely ja juoksu askelina liian lyhyet, en laskenut. Kiolta tosi hyvää työtä, myös henkilöryhmä erinomainen. Siinä se sitten menikin koko aika oikeastaan, tein itekseni jääviä ja seuruun käännöksiä myös juoksussa.

Penturyhmässä, kontaktijuttuja ja luoksaria. Maico keskittyi nyt annettuihin tehtäviin omalla tasollaan, ekalla kerralla kun uudessa paikassa kiinnosti muut, pentujahan on tossa semmoiset about vajaa parikymmentä ja samaa aikaan kaikki. Hyvää häiriötä.

Maanantaina ensin Maicon toko1-kurssin toiseksi viimeinen kerta, peruuteltiin objektin päälle, tehtiin takaosan käyttö harjoituksia vadilla ja ilman ja seuruuta. Nyt voisin reippaampaa vauhtia jo liikkua seuruussa, suorilla namia ei niinkään enää tarvitsisi, voisi siirtyä lelupalkkaan, oikealle käännöksiä treeniin ja sivuaskelia voisin opettaa erillään seuruusta. Peruuttaa se osaa joten sen voisi yhdistää seuruuseen pikkuhiljaa. Täyskäännös saa vielä odottaa hetken.

Ruutuun paristi lelupalkkaan suoraan ja paristi kosketusalustalle, irtoaa hyvin. Voisi tehdä vain lelulle juoksuina sillä, kosketusalustaan jarruttaa niin kovasti ja ajatuksena kuitenkin ettei ennakoisi pysäytystä, lelupalkasta voisi pian sitten siirtyä heittopalkkaan tai seisomisen ja odottamisen kautta mennä itse lelun kanssa ruutuun ja vapauttaa leluun yms. variaatioita.

Hypyn treenauksessa alkoi olla jo väsy, eikä niin hyvä keskittyminen, voisi taasen tehdä kohteeseen irtoamisia, onko sitten suoraan namialustalle vai kosketusalustaan..en tiie. Pitää taas kerrata uusia sääntöjä ja miettiä miten tekisi..

Maicon tokosta suoraan Readyn agiin ja koiran lämmittely. Ready teki semmoisen about 3min rykäisyn. Vetää kyllä aina heti nin täysi kuin vaan voi. Umpiputki harjoituksena, katotaan saadaanko videota tästä treenistä.


Ihanaa kun aurinko paistaa ja voi tehdä treeniä ulkona enemmän myös iltaisin. Tällä viikolla otetaan ohjelmaan Maicolle keppien ilmaisua jäljetystä ajatellen ja cavaletteja takapihalle. ;) Tokon suhteen loppuviikon aiheina nouto ja eteentulo.
Ready saa tehdä kevään ekan jäljen ja Kiolle on tiedossa ainakin tokotreeniä sekä jatketaan rallymuuvien hiomista.

Ei kommentteja: