torstai 19. helmikuuta 2015

Vapaalla ja treeneissä!

Viikonloppuna oltiin mökillä ja hyvin jäät kantoi kulkea saareen, pieni luminen kerros oli jään päällä joten onneksi ei niin liukasta kulkea koirillekaan. Ulkoilin itekseni jäällä pääosin koirien kanssa, koska muut nukkui tai oli muuta ohjelmaa. Oikeastaan vain nautittiin olostamme eikä sen kummemmin treenailtu. Ainut treenin aihe oli oikeastaan Maicon kohdalla silmän käyttö ja siihen liittyvä yritys paimentaa isoja, se ei ole sallittua ja kun tuota silmää tuntuu olevan niin käskyt luopumiselle ja luopumisen saavutetun palkan arvo täytyy olla suuri, varsinkin kun juniori on kyseessä. Isommilla lähinnä treeniä on se että ei kaahata koko ajan vaan jolkotellaan rauhaksiin irtona. Isommat on jo kehittynyt tässä asiassa. Maicon hallinnan suhteen suhteessa silmän käyttöön on vielä paljon duunia tehtävänä, mutta josko tämä sitten palvelee tulevaisuudessa myös paimennusharjoituksissa sillä tavalla että mulla on koira hallinnassa ja pystyy tulevaisuudessa vastaanottamaan käskyjäkin. ;) Päivitin Maicon omalle sivulle vähän kehityskuvia lisää.

// Last weekend we were at the summer cottage witch is on an island in a lake. The ice was strong and no panic on walking it. :)Because there is several cottage in the island I mainly walked on ice with the dogs and in summer time they get their exercise mainly doing lots of swimming. The whole weekend went basicly relaxing and taking easy. No training except the training for Maico how to be off leash and not to use the eye and start herding all the time on my other dogs. We still have lot to practise on this aspect. Hopefully at some day this will pay off also on sheeps so that he is able to take commands and not just do what he prefers the best. ;) I also have put some more photos of Maico`s growth on his own page here in the blog.

Kuvia viikonlopulta. //Some photos from last weekend.


Maanantaina olikin sitten treenipäivä. Maicon kanssa meillä alkoi Helsingin seudun kennelpiirin TOKO1-kurssi, skipattiin siis pentukurssi kun olin alun perin sille menossa, mutta kahdesti siirrettiin hammasjutun ja kennelyskän vuoksi, niin sisältö alkoi tuntua siltä että meidän lähtökohdat huomioiden mennään suoraan Toko1-kurssille jolla jo katsellaan enemmän alokasluokan juttuja. Tehtiin paikallamakuuta, perusasentoa (Maicon kohdalla vatitreeni tyyppisesti), luoksetuloa, liik.maahanmenoa ja liik.seisomista. Maahanmenoja kun ei juuri treenata sen vuoksi että ne tulee luonnostaan, niin vaikkei oltu treenattu nin taas se sieltä tupsahti kevyesti hyvällä tekniikalla maihin. Liikkeestä seisomisen suhteen oli vahva ja kesti jo pidempää kestoa ja pientä liikkeen häiriötä, en oo näitä paljoa treeniohjelmassa viime aikoina pidellyt. Seuraamisen ja perusasennon suhteen pitäisi häivyttää vati pois. Istuminen luoksetulon yhteydessä sujuu hienosti, onnistuneiden kotitreenien ansiosta varmasti. kotona kestää monenlaista häiriötä, kestoa, lelujen heittelyä, mun häiriöt että meen istumaan maahan tai kosken maata tai taputan käsiä jne. Luoksetulossa ei kummempa, kukapa reipas iloinen paimenpentu ei häiriöttömässä tilassa haluaisi tulla ohjaajalle kun lelua saa sieltä palkaksi. ;) Maico sai kehuja ettei tunnu ottavan minkäänlaista häiriötä.

Maicon treeneistä ajettiin suoraan Readyn agilityihin, jotka olivat kyllä taas semmoista huutoa ja härvellystä. Kepit kuudella ohjureilla namikippo palkkakohteena. Meni yksi keppi poikki (!) tolla riehureesulla. Törkeen korkeassa vietissä oli taas, Tilassa jossa ei ole koiralla oikein keinoja hallita viettiään...plääh. Aksat on mennyt nyt viime aikoina lujaa kohti taas aivan väärää suuntaa. Harkitsen syvästi tauolle jäämistä taas hallikauden jälkeen ja jo nyt treenit hallissa ryhmässä ollessa on erittäin minimissä, ei tehdä juuri toistoja mikäli onnistuu ja vastaanottaa ohjeita. Heti vaan ulos hallista, koska jos jää halliin kerää taas semmoiset kierrokset että ei kykene mihinkään järkevään kun jatkaa harjoittelua. Tälläkin kertaa ihan yhden hypyn suorittamisessa vaikeuksia, meni myös kerran siivekettä päin ja kaatoi koko esteen, koska ei katso yhtään mitä tekee..palaan tähän Readyn agilityyn ja toisessa postauksessa jossa sitten mietitään enemmän myös näitä Readyn muita haasteita.

// A few words about Maico´s training last Monday. We started in our Kennel club´s obedience course. It`s a 6 times course and basically we practice basics of the lowest class of obedience. The training at first time went well. We did some lying down, going down from heeling and standing from heeling of course these without the actual heeling work because that is not ready yet. And some recall. The trainer gave some feedback that Maico`s seems very good in not taking any problem about others and listens well. Good job with Maico! 

Ei kommentteja: