sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pikaisesti Readyn ohjatuista lauantailta!

Lauantaina päästiin siis vihdoin ohjattuihin kisaavien treeniin Readyn kanssa, arvoin jo otanko Kion sillä Readylla oli sunnuntaina projektikoiran rooli Nurmijärvellä Visiolla. Sain kutienkin ohjeistuksen että keskitytään vaan vähän katsomaan minkä tyyppinen koira on kyseessä ja koira pääsee tutustumaan paikkaan, joten Ready pääsi treeneihin lauantaina.
Katsottiin ensin vähän uusien säännön mukaisia ohjattu nouto hyppy liikettä jonka jälkeen tehtiin paikkamakuu sekä uusien sääntöjen tyyppinen istuminen josta kaukokäskytys maahan ja luoksetulo. Vasen kyynärpää meinaa jäädä makuussa ilmaan herkästi ja alkuun viretila korkea, makuun muistini mukaan pysyi ihan nätisti. Painetta ottaa kun toiset ohjaajat tulevat piilosta takaisin tai jos joku käy korjaamassa omaa koiraansa rivissä niin että mä en mene myös tueksi viereen. On se tarkka omasta alueestaan ja ketä siihen hyväksyy. Kuitenkin ei ota häiriötä liikkurin tekemästä häiriökävelystä ollenkaan tuolla tavalla. Istuminen oli haastavampi koska vieressä olevan ohjaaja kävi korjaamassa omaansa joten nousi tästä, pyrkii näissä tilanteissa mun luokse "turvaan". Ei mennyt kenenkään muiden käskyistä maihin, kolme koiraa käskytettiin ennen meitä. JEE! Puhtaasti tukee sen tekemistä tässä että kaikilla muilla maahan/maa käsky, meillä Deun. Ei ollut kontaktissa muhun kun oma käskytysvuoro tuli joten käytin nimeä käskyn edessä jotta tajuaa, astui sillä ensin askeleen eteen ja sen perään maahan. Luoksetuloa varten siirryin lähemmäksi, kaikki muut kutsui ensin, ja vieruskaverin kutsun aikana palkkasin maihin. Omaan kutsuun tuli epävarmana hitaasti. Kuuntelua täytyy treenata sekä näitä erikseen, huono yhdistelmä tehdä epävarmaa makuuta jossa jos tekee virheen pyrkii mun luokse ja sitten makuusta kutsua, ei oo Readylle tarpeeksi selvää ja lisäksi makuu epävarmaa ja häiriöherkkää.

Treenattiin seuruuta yksilöliikkeenä, Pirkko käskytti. Käskytys ja palkkaamattomuus yhdessä saivat Readyn äkkiä turhautumaan ja haukkumaan, lisäksi mun pitää harjoitella nyt käännökset ensin vähän loivempina, selkästi ne turhauttivat, lähinnä täykkäri ja oikealle käännös. Palkkaa paljon hiljaisuudesta ja tee kahdeksikkoa, näin ajattelin.
Teinkin sitä sitten aika paljon tauotettuna lopputreenien ajan, ja oli hipi hiljaa. Ei haittaa vaikka käännökset olisi nyt taas välillä vähän väljiä, otetaan ensin turhaumaa pois.
Toinen huomio, kun nyt oli sellaisia koiria jotka mun mielestä tekee hyvin keskittyneenä vaan omaan ohjaajaansa niin Ready oli paikkamakuun jälkeen koko lopputreenin ilman hihnaa niin oli paljon rennompi ja ei äännellyt kuin kerran koko aikana. Luota koiraan ja luota siihen hallintaan jonka olet tehnyt, vahvista edelleen, hyvä tulee.
Kaikkia ohjautuvuus tehtäviä ja lähinnä niiden palkkaamista täytyy Readyn kanssa treenailla, se kun mieluummin työskentelee mahdollisimman lähellä, eikä mielellään malta pysyä etäänpänä.


Ei kommentteja: