torstai 15. tammikuuta 2015

Tulee turpaan niin että soi!

En kiellä etteikö harmittaisi.

Maicolla loppui hampaan murtumisen yhteydessä todetun infektion hoitoon aloitettu antibioottikuuri viime viikon tiistaina. Nyt maanantaina kiinnitin huomiota kun välillä aivasti tai jonkinlaista pientä rohinaa, oletin liittyvän vaan kosteuteen tms. Tiistaina illalla sai hepulia illalla lenkiltä tullessa ja oksensi pienesti limaa ja pari namia, iltaa edeten limaisen kuuloinen ja yskähti useamman kerran. Keskiviikko aamuna vetämättömämpi ja selkeästi rohiseva ja yskivä ihan levossa. Pohdin töihin lähtöä ja Maicon vointia, soitin pieneläinsairaalaan ja kyselin neuvoa. Suu on siisti hampaan poiston jäljiltä ja siinä ei tulehduksen merkkejä. Epäilin itse jo ennen soittoa että olisi kennelyskää. Loppiaisena viimeksi nähnyt vieraita koiria kontaktissa. No otin lämmön digimittarilla joka kotona, lämpö 39,6. Soitin uudestaan pieneläinsairaalaan ja ohjasivat tuomaan päivystyksenä näytille, koska vointi uuvahtanut ja lämmön vuoksi.
Eläinlääkäriopiskelijat tutki ensin ja sitten ottivat näytteet, pistivät kahteen kertaan ottaakseen verta koska erehdyksissään täyttivät toiseen putkeen liikaa verta. Maico antaa käsitellä tosi nätisti, mutta vaatii että mä ohjaan sitä, nyt tältä osin jäi vähän toivomisen varaa että olisivat ottaneet mun ohjaamisen huomioon..eikä vaan käyneet käsiksi pentuun. Tärkeintä tässäkin toki tietysti että saatiin tarvittava hoito ja tutkimukset.
Eläinlääkäri kuunteli keuhkot ja provosoi yskimään, kennelyskä epäilynä takaisin kotiin, vointi oli jo pirteämpi kuin aiemmin kotona. Kuitenkin kun soitin laboratoriokokeista muutaman tunnin päästä, niin tulehdusarvot ja valkosolut sen verran korkeat että antibioottikuuri kuitenkin määrättiin. Maico muuten painoi 12kg.

Nyt lepoa ja lämpöä kotihoitona, antibioottikuuri 10 päivää ja maitohappobakteereita joita jatketaan toki sitten pidempäänkin. Vastustuskyky varmaan alentunut jo toistuvista antibioottikuureista joten pentu on tosi altis tälläisille tartunnoille. Maico voi hyvin, on kovin energinen ja harmissaan ettei pääse lenkeille. Käy vain tarpeillaan. Mun sisko oli sitten eilen lääkäristä kotiutumisen jälkeen seurailemassa varmuudeksi vointia ja vielä tänään kun mun on pakko olla töissä.

Tuntuu nyt että blogi on yksi sairaskertomus tämän alku vuoden. Kio on köhinyt tai yskässyt muutamaan otteeseen parina aamuna, mutta ei rasituksessa. Readylla ei ole oireita lainkaan. Ja tänään Kio limaisemman oloinen hetkittäin ja kuulemma päivällä yskinyt useasti. Joka tapauksessa joudutaan olemaan nyt sitten oireiden loppumisen jälkeen 2 viikkoa vielä karenssissa ja Maico saa nelosrokotustehosteensa sitten kun antibioottikuuri on ohi. Sama koskee rabies-rokotusta.

Ready ehti viime lauantaina käymään tokotreeneissä joissa meni tällä kertaa oikeestaan aika mukavasti. Aion palata vähän takapakkia siellä ja keskittyä enemmän ihan rentona ja äänettömänä oleskeluun sen sijaan että yrittäisin kovasti tehdä sen kanssa siellä, teknisesti se on taitava, mutta väärä mielentila ei sovi treenaamiseen.
Readyn kanssa käytiin myös näyttökoirakkona tutun eläintenkouluttajan näyttötutkinnossa ja valaistuin taas omasta koirastani lisää. Tehdään nyt vastaehdollistamalla osittain ohitustreeniä ja osittain annan sille mahdollisuuksien mukaan tehtävän johon se pystyy purkamaan itsensä. Näyttää aika kivalta suunta nyt. On saatu tosi hyviä treenejä parin viime päivän aikana.


Well now  I am little bit fustrated! Maico`s antibiotics for the infection which was caused the broken teeth, ended last week Tuesday. Now yesterday we went to a vet again because I noticed first at Monday evening that Maico was little bit like in a flu. At Tuesday evening he start coughing. Wednesday morning he was more tired than normal and I measured his temperature which was 39,6 and I asked advice from the animal hospital. They told me to come and show the puppy there, so we went. They thougt that Maico´s symptomps   was caused a respiratoty infection which is know by the name kennelyskä  and it is an infectious disease. It is often common to spred at this time of the year when large amount of dogs compete in the same places indoors. Maico was wight in the vet and is now 12kg.
They took some bloodtests and let us go home and I called about the results after couple of hours. The tests show that the infection markers were higher than normal so they had to start a new antibiotic for this infection now. We have now 10 days antibiotics for this infection. The dogs have to rest and stay inside in warm place and they will get better. It is possible of get nasty disease after like pneumonia if you do not folow these home orders.
Kio has been coughing yesterday morning and this morning couple time and later in the day even more. Ready does not have any symptoms. 

After the symptoms stop we can slowly start doing walks again. We also have to stay in guarantee for two weeks after the symptoms have ended so no business in to the trainings with others either.
Vaccinations are moving some time future when the antibiotics have ended. Maico is doing very well. He is though quite energic and would rather do something then just lay and wait. :) of course this is a good sign. but this is making me crazy because hi is putting his teeth everywhere :D
Lets hope that everyone gets well quicly. 

Ei kommentteja: