perjantai 9. tammikuuta 2015

Tokoa!/ObedienceLoppiaisena oltiin Kannelmäessä kimppatokoissa joissa oli paljon väkeä. Pakkasta taisi olla -14. Kio sai tehdä paikalla istumisen kehään menon, piiloon autojen taakse ja heti takaisin koska oli niin kylmä. Uudelleen kehäänmeno ja makuu samalla taktiikalla, siinä vaiheessa oli jo vähän kylmissään, vaikka takki päällä. Joten lämmittelin sitä sen jälkeen seuruuhölkkäilyllä sekä pienillä tiheästi tehdyillä jäävien istumisilla sekä seisomisilla.
Paikalla istuminen ja makuu ok, tosin taas vanhat jutut että makuussa ei ekalla alas kun liikkuri tuli siihen evl-tyyliin. ;) Nojoo ei oo väliä kun ei enää kisaa, kuhan on kivaa ja aadaan yhdessä tehdä. Muutoin Kion asenne on entisenlainen, on mun mielestä jopa tarkempi tekemisessään, kun ilmeisesti multa ei tule painetta että pakko onnistua kun silloin kun kisatavoittein tehtiin.

Readylle leikkiä ja seuruuta, pentujen häiriössä. Oli aika pirskahtelevalla tuulella eli höselsi jonkin verran, mutta muutenkin koska kylmä niin otin aika lennosta sille juttuja ja pääasia oli yhdessä tekemisessä (keskittyminen) ja ääntelemättömyydessä, joka meni hyvin.

Maico teki muiden koirien häiriössä saalis- ja taisteluleikkiä, vähän imuutusseuruuta ja kontaktissa kulkemista. Tiia kuvasi vähän Maicoa sen jälkeen kun oli saanut vähän puuhata toisten pentujen kanssa. Imuutusseuraus ei ollut takki päällä niin hyvää (aukeaa takaa) ja muutenkin tehty sitä nyt vähemmän kun en tee houkutteluna perusasentoa ollenkaan, vaan tehdään vain sheipaten vadille/tasapainotyynylle kahta tassua ja sen ympäri pyörimistä, lopulta siihen sijoitun niin että saa palkan ollessaan perusasennossa, siihen asti ei ole vielä päästy vaan vasta naksuttelen takatassujen
siirtämistä.

//6.1.15 was a holiday and we went training obedience even though there was temperature -14. Of course just little bit training and mostly having fun and then back to the warm car. My friend took again some photos of Maico. We have been also training a lot different kind of things at home. Mostly I am training with him  by shaping. I took couple of videos of him which you can see below. I try to post more in english then I have lately done. I checked the translations with google.translate and it is terrible! :D

Lisäksi muutamat videot Maicon touhuista.

Peruuttamista, joo en oo liian kätevä naksun kanssa. :D
Etutassut vadille.
Paikalla istumisen treeniä. Antakaa anteeksi, ihkut kotihousut.

Ei kommentteja: