tiistai 6. tammikuuta 2015

Tokoa ja agilitya!

Viikonloppu meni mukavasti koirien kanssa puuhaillessa.
Lauantaina treenasin Maicoa kotosalla, lähinnä etutassuja vadille joka oli haastavaa, vissiin liian korkea kohde. Tajusin sitten vaihtaa väärinpäin käänneettyyn lautaseen, jolle Maico tarjosi etutassuja. Jatketaan harjoituksia päivittäin.  Käy siihen käsky tuntuu olevan yksi vahvimpia toimintoja tällä hetkellä mikä on hienoa. Sillä kun on kuitenkin tarkoitus pysyä rauhaksiin kesken treenien odotellessa joskus tulevaisuudessa sekä häkissä odottelussa ihan kätevä käsky ottaa rennosti.  Luoksetuloa pitäisi saada roimasti lisää, mutta pimeän ajan määrä vuorokaudessa on suuri joten remmissä joutuu olemaan arkena aika paljon.

Lauantaina Readyn kanssa HSKP kisaavien treenit. Tehtiin seuraamista häiriössä käskytyksellä, ei ollut ihan parasta Readya. Mulla on jotenkin epävarmuus dilemma noissa hallitreeneissä. Siellä on koiria joiden näen kyllä kyttäävän ja irtovan kauaskin käskyn alta ja Ready kun ei tarvitse yhtään kohtaamistilannetta, sillä sen epävarmuus purskahtaa heti agressiona. Jos sille on heitetty kapula ja joku muu on menossa ottamaan sen kun se on matkalla niin vaihtoehdot on perääntyä tai käydä päälle. Joten aika usein saa ite olla silmät selässä ja seurata tilanteita laajemmin kuin vain omansa tekemistä. Toki näinhän se on usein treeneissä joissa on muitakin. Mutta Readyn epävarmuus tekee tähän omansa. Asiaa tietysti helpottaisi jos sanoisi että voisitaisko me tässä nyt ottaa tää juttu ja sitten teidän vuoro...
Lisäksi mun epävarmuus koskee häiriöseuraamista eli missä muut tekee samaa aikaa samalla käskytyksellä siinä vierellä, en uskalla antaa Readyn tehdä virhettä (kontaktin tiputus, paikan irtomainen) vaan annan sitten ennemmin isot avut, esim. imuutusta namilla..ei vaan vie osaamista eteenpäin. No katotaan taas ensi kerralla lisää miten onnistuu suht pienessä hallissa treenaminen, riippuu hyvin pitkälti siitä ketä koiria on paikalla ja yli päätään onko meitä se yhdeksän vai vain neljä.
Lisäksi tehtiin paikalla istumisen harjoittelua sekä noudon malttamisharjoittelua. Myös käskytettynä perusasentoa sekä liikkeelle lähtöjä. Nämä oli hyviä, tajusi itse hienosti parantaa.
Haukkumista oli taas paljon, osa korkean viretilan vuotoa ja osa mahdollisesti virheen tekemisen seuraamaa turhaumaa.

Sunnuntaina Purinalla vapaaharjoittelemassa. Readylle kolmea hyppyä kaarella, rimat kaikki eri korkeuksissa, muutaman kerran näiden jälkeen sai palkaksi mennä putkeen jos rimat pysyi. Ensin liikkeelle vain sillä että suullisesti hypyt ja pidin ohajusta muttei juurikaan liikettä, pikkuhiljaa enemmän liikettä mukaan ja rimatkin pysyi. Lopetin sihen ja kehuin koiran, tuntui niin hyvältä tämmöinen pieni onnistuminen.
Tehtiin vielä takaakiertoja lelu siivekkeen takana jotta voisin aiemmin ja aiemmin lähteä itse liikkeelle.

Kiolle vähän seuruuta ja liik.jäävistä istumista sekä maahanmenoa.

Maicon kanssa leikittiin ensin, tarkastettiin tilannetta miten hallissa malttaa tuoda lelua takaisin, juoksin itse aina poispäin, mutta lelu oli mulla varmuudeksi narussa kiinni. Hyvin tykkää juosta oikein kunnolla päin että ottaisin kiinni lelusta.
Hiukan namitteluseuruuta lennosta, ilman perusasentoa jota muuten harjoitellaan vadilla sheippaamalla. Siksi ei houkutteluna tehdä. Aina kun namit loppu käsistä, palkaksi lelu, kivasti heti tarjosi ottamaan lelusta kiinni. Tätä ketjua toistettiin muutamia kertoja. Tarkoituksenatässä että palkkautuu ja pystyy treenaamaan sekä leluilla että nameilla vaihtaen.

Ja joo pakko on ollut nyt antaa ns. pehmeät lelut purtavaksi kun Maico on repinyt jo petiä ja mattoja, käsiä, vaatteita yms. siis ihan kaikkea yrittää hammastella ja todella repii pedistä, peitoista ja matoista paloja. Joten oli tarve kanavoida energiat oikeisiin asioihin.
Maicon ikenet on parantuneet hyvin, muutamat tikinpäät edelleen löysin. Suuvettä käytössä edelleen. Antaa mun nätisti pyyhkiä suuvedellä kastellulla vanulla ikenet. Tällä tavoin saadaan putsailtua. Antibioottikuuria on jäljellä tämä tiistai ilta ja keskiviikko aamuna viimeinen. Vatsa on pysynyt ihan hyvässä kunnossa antibiooteista huolimatta.

Rokotukseen varasin ajan Maicolle ensi viikolle ja tuolloin tietty eläinlääkäri saa katsoa myös suun.

Tänään sisällä naksuttelin lusikan suuhun ottamista ja kahta tassua vadille (vati siis väärin päin ja aloitettiin edelleen ensin lautasella), sain myös hyviä osumia etujalat vadille takajalkojen liikkumiseen. Peruuttaminen on edelleen Maicosta hauskaa, samoin kuin mieluusti tuntuu tarjoavan maahanmenoa ja pään laskemista maahan. Peruuttamista naksutellaan sessioita myös edelleen. Käy siihen on siis jo nimetty ja kestoa palkkaan paljon sekä tietty itse maahanmenoa käy siihen käskylle. Muuten maahanmenoa ei laisinkaan tehdä. Keskitymme nyt puhtaasti seisomiseen ja istumiseen, sekä näihin erilaisiin tasapaino ja motoriikka taitoihin sekäkohdealustan ympäripyörimiseen josta lähtee sitten perusasento ja seuruu kunnolla eteenpäin.

Ei kommentteja: