keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Mitä vuodelle 2015!?

No onnellisia ja terveitä koiria sekä omistaja tietty, mutta niistä tavoitteista..

Viime vuonna en ole ilmeisesti päivittänyt blogia lainkaan joulukuussa. Joten ei tarvitse miettiä mitä tänä vuonna oli tavoitteena. ;)

Kertauksena kuitenkin vähän tätä vuotta. Kisoja 0 kappaletta, ei treenattu tokoa juurikaan 2013 loppuvuonna joten kisoihin ei oltu menossa, keväällä ei tokoa tarkoituksen mukaisesti tehty ollenkaan. Kesän aikana tehtiin paljon uimista ja lenkkeilyä ja vähän päästiin aksailemaan Readyn kanssa. Vakinaista treenipaikkaa ei kuitenkaan meillä ollut. Kesä oli ihana, käytiin paimentamassa muutamia kertoja ja tokoiltiin ja nautittiin mökillä vapaudesta. Syksyllä Kion kanssa mentiin takaisin useamman vuoden tauon jälkeen HSKPn kisaavien ryhmään, jossa ei sitten kauaa ehdittykään olemaan kun nivelrikko dg tuli kintereille ja Kio siirtyi varhaiseläkkeelle. Syksyllä pääsin jäseneksi HAUlle ja Readyn kanssa saatiin agilityryhmäpaikka. Lisäksi Ready peri Kion tokopaikan ja onkin ollut hurjan positiivista nähdä sen edistyvän tokossa vaikkakin haasteita on vietin hallinnan suhteen normaalia enemmän. Marraskuussa Maico tuli mulle ja on ollut ihastuttava pieni bordercolliepentu ja onni että Maico mulle tuli. Loppuvuoteen mahtui muutamat mahavaivat sekä Maicon hampaan poisto.

2015

KIO
-Kokeillaan mahdollisuuksien mukaan rallytokoa terveyttä seuraten
-kropan huoltoa,fysioterapiat sekä osteopaattikäyntejä voitaisiin kokeilla
-Erilaisten temppujen treenailua sekä tasapainoharjoittelua
-Uimista
-Tokoilua terveyden puitteissa
-Jäljestystä, ihanaa kun ei tarvi streassata ilmaisuista kepeille vaan voidaan ottaa ihan puhtaasti esineitä tai purkkipalkkaa
-hammaskiven poisto ensimmäisen vuoden puolikkaan aikana, nivelrikon suhteen kontrolli syksyllä 2015

READY
-Agilityn treenaamista, mahdollisesti jotain möllejä. Kepit kisakuntoon ja kontaktien turvallinen suoritustapa
-Viretilan hallinnan harjoitusten jatkamista, eri koulutuksissa käymistä jotta saadaan apuvälineitä
-Jäljestystä hupitoimintana
-Tokotreenien jatkamista, tukee hyvää koiran hallintaa
-Kartoittaa mahdollisuutta tulevien uusien sääntöjen aikaan virallisissa korkkaamista, yhdet möllit ainakin uusien sääntöjen mukaan
-paimentamista useamman kerran
-kicksparkilla menoa kevät-talvella jos kelit sallivat
-hammaskiven poisto vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana

MAICO
-Hyvät pohjat harrastamiselle ja elämälle, vietin hallinta, rauhoittuminen käskyn alle jne.
-Tokossa lähdetään tavoittelemaan HSKP nuorten koirien tokorinkiin pääsemistä 2015 elokuun haussa, joten pohjia tarkoitus tehdä siihen malliin
-Agilityn ohjauksia pennulle sopivina leikkeinä ja pennun taitojen kartuttamista  agilitya ajatellen sopivilta osin
-Huolehditaan lihaksistosta ja tasapainosta sekä turvallisesta kasvusta, mielenkiintoista tulee olemaan ton koheltajan kanssa ;)
-Arjen taitojen kartuttaminen nuoren koiran tasolle, kaupunkikäytös, hihnakäytös, korrektit ohittamiset, vuoron odottaminen treenissä, käytös kisapaikoilla jne.
-Paimentamiseen tutustuminen
-Jälkiä, kepit ja ilmaisut
-Luustokuvat ja mahdolliset näyttelyt kasvattajan suunnitelmien mukaan mikäli osuvat vuodelle 2015

Kohta joku varmaan älähtää että kauheesti tavoitteita ja välitänkö ollenkaan koirista. Mutta kyllä tavoitteita saa olla ja mulla kaikki koirat on kasvanut harrastuskoiran elämään ja voi pojat että ne on nauttineet aina tekemisestä. Tervetuloa katsomaan jos herää epäilyksiä. ;)Ja nyt muuten huomasin että yhtään tuloksellista tavoitetta en tehnyt tälle vuodelle, lähinnä vaan kartoitusta siitä mitä kaikkea olisi nimenomaan kiva puuhata koirien kanssa. Myös lajivalikoima näkyy pysyvän suhteellisen tutun turvallisena, rallytoko on mulle uutta ja paimennus nyt no siitä on korkeintaan edelleen päässä ymmärrystä josta sen toiminnaksi tuottaminen on vielä aika haastavaa, oppia ikä kaikki siis.
Joka vuosi olen toivonut että pysytään kaikki mahdollisimman terveinä ja sen eteen aina tehdään työtä, mutta kaikkea ei tietenkään voi ehkäistä. ja tekevälle satuu, mutta siltikin mä esitän tämän toiveen myös vuodelle 2015.

Itselleni asetan tavoitteeksi olla vähemmän neuroottinen koirien terveyden arvioimisen suhteen. jokaisesta löysähköstä kakasta ei varmasti tartte roudata koiraa tohtoriin. Keskityn edelleen omaan tekemiseen ja treenien suunnitteluun sekä muistan treenissä arvioida tekemistä toistojen välissä ja uskaltaua viemään osaamista rohkeammin vaativammalle tasolle.

Ja joo mulla ei ole parempaa tekemistä uuden vuoden aattoiltana. :D

Hauskaa uutta vuotta ja paljon onnea kaikille vuodelle 2015!

3 kommenttia:

Tia kirjoitti...

Jee! Just hyvä otsikko! Hyvät tavoitteet :)

Tiia Hämäläinen kirjoitti...

Hyviä tavoitteita! Mahdollisesti meidän kanssa paimennukseen tutustumaan! Ja katsotaan sitä rally-tokoakin!

Ja enemmän niitä koiria kyylää, jos on ollut aihetta siihen. On sitä itsekin kyllä oppinut tarkemmaksi. Toisaalta hyvä aina, jos huomaa ajoissa.

Mia kirjoitti...

Joo Tia paimennusta ja rallya ehdottomasti! Ja on sekin totta että mieluummin sitä tarkemmin seuraa terveyttä kuin katuu myöhemmin.
Kiitti kannustuksista molemmille.
Otsikko on kyllä niin mieleen.