torstai 3. marraskuuta 2011

Päteviä pieniä vetokoiria!

Tänään oltiin ekaa kertaa vetotreeneissä. HVK:n vetotreenit siis vaihtelevin ajankohdin järjestetään ja aktiiviset yli 2-vuotiaat koirat ja vedätäjät käy sitten erilaisissa tapahtumissa tekemässä lastenvetoja. Hirveän mukavaa porukkaa taas näissäkin treeneissä! :) Paikalla useita koiria, mutta tällä kertaa vetoja teki vain yksi sakutyttö ja yks katalonialainen meidän lisäksi. Mulla molemmat paimenet mukana. Mun poitsut oli niin pikkuisia ettei ollut oikein riittävän pieniä valjaita, mutta kiva kuiteskin et seuralla on tuommoinen valjaskassi mistä lainata ensi hätään, ni päästiin heti treenailemaan. Omia pitänee kattoa jahka osaan vähän mennä tutkimaan millaiset pitää olla, joka tapauksessa lyhyempi selkä osa kun huskyissa ja tietysti kiinnitykset sivuissa et saa aisat kiinni. Semmoisia aisoja missä kaari tulee selän yli, ja kärryjä on kaks ja nelipyöräisiä. Nelipyöräiset tasaisempia joten niillä aloitellaan koulutus.

Molemmat anto pukea valjaat tottuneesti, kuten crossvaljaat. Ready oli ekana. Maailman suuri sydämmisin yllättäjä teki sen taas. Herran jestas kun pieni oli pätevä!!!! <3 Syötin sille namia niin et se istu mun vierellä ja koutsi kiinnitti aisat, kerran vilkaisi koutsin touhuja ja jatko namien ahmintaa. :D Eka askel kerrallaan ja koko ajan namia naamariin, hyvin meni, sit jo pidempää pätkää ja aina pysäyksessä opetetaan koira istuutumaan ni on myöhemmin helppo hallita sitä. Tuo pieni veti vaan karkkii naamarin, ihan sama mitä perässä on vedettävänä. :D Toisella treenikierroksella otin jo namikäden pois edestä välillä ja hyvin sujui. Koira ei saa siis rynniä ja edetään löysällä remmillä, koira kulkee vierellä eli mä määrään kuitenkin tahdin, toisella puolen tietty alkuun apuohjaaja jos koira vaik panikoi ja muutenkin pitäää aisan yläreunasta kii ettei pääse rynnimään. Ready oli tosi lungi ja fiksun oloinen. ja tiiettekö se ei edes piipannut yhtään kertaa koko treenien aikana, aivan käsittämätöntä.
Readya pyydettiin mukaan lemmikkimessuille noviisikoiraksi!! Näyttämään miten koulutus alotetaan jne. Melko mieletöntä. Eli Lemmikkimessuilla nähään HVK:n shown yhteydessä, ei edes jännitä tuon jälkeen ton rektiota sille ihmismäärälle, se on niin mahti tyyppi, pieni keepi! Shea meidän vetovastaava ja koutsi antoi palautetta et tuosta tulee oiva vetäjä, tosin pieniä lapsia vaan ku on itekkin niin pikkuruinen. XD

Kiolle kans kaksi treeniä. Kio oli kuulemma melko tyypillinen bc. Tai siis Shealla on Kikottimen setä eli Retun veli ja samanmoisia panikointi yrityksiä oli kuulemma sekin alkuun tehnyt. Mutta oikealla treenillä päästiin mun mielestä jo nyt hyvin alkuun. Kio yritti välillä panikoida uutta tilannetta, mut ei annettu sen ruveta pyörii eikä lähetty mukaan se tötöilyihin ni nopeesti taantu ja alko toimiin. Mun pitää vaan olla semmoinen hyvä tuki muttei hölmistyä sen touhuista vaan tsempata heti yli jatkamaan vaan reippaasti. Ja hyvnhän se veti sit kun kierroksia ol useampi alla. Vähän jännitteli toisella kertaa jo aisojen kiinnitystä, mut se on sitä Kioa, vähän sama kun kynsien leikkuu, pakko olla ku tapettais vaikkei mitään pahaa koskaan oo sattunut. Onneksi se on kuitenkin nöyrä ja kiltti sekä haluaa miellyttää joten toimii vaikka välillä näyttäis ettei hermorakenne taho riittää tälläsissä tosi tiukoissa paikoissa. Mut onneks oon ollut aina reilu sille ja antanut sen kasvaa vähän tietoisesti enempi pellossa ja ratkaista asioita sekä kannustanut jopa vähän kovemmaksi koiraksi ni sse jaksaa yrittää.

Ensi torstaina sitten kenraalit ennen lemmikkimessuja, ehdottomasti kiva laji. Jatketaan. Muutenkin kiva haastaa itseään uusiin juttuhin. Eipähän pääse koskaan ylpistymään et jotain tietäis vaan aina kohtaa nöyränä ja kunnioituksella uusia tilanteita. Ja koiristani opin koko ajan lisää.

Muuten ollaan sairastettu vähän silmätulehdusta onneksi saatiin ystävälliseltä eläinlääkärikaverilta heti viime su tipat, joten helpottaa jo tosi paljon. Kiolla siis toisessa simmussa oli tosi äkäinen, mut oon tiputtanut tipat molemmille ku Reenkin silmät rähmi silloin normia enemmän.
Poikien joululahjat tuli jenkeistä. Kaksi ihanaa alumiinilukollista pantaa ja yks samanmoinen puolkurkkari, if it barksilta. Uu on pojat komeita nyt. ;)

Tänään oltiin myös tokoilemassa. Mutta tuli niin vuodatettua tarinaa etten taida niistä sn kummemmin jaksaa pulista. ;D
No sen verran et Kiolle käskytettyn kisamaisesti putkeen liikkeet, oikein hyvä paikallamakuu alle ensin. Seuruu tosi hyvä, kehtas tosin kerran tipauttaa kontaktin josta huomautin. Jäävät hyvät, itelle treeniä kävelyyn taas ja käskytyksen aikaan suhteessa askellukseeni. Kaukoissa jumitti toisen m-i vaihdon, joten varmuutta taas lisää. Kapulan palautus taas vallaton, tartti toisen käskyn ja hypyn meni istumisen sijasta maahan ja ennakoi vikan paN myös muuten liik.seisomisessa ennakoi pa:n. Osa-alueita hiotaan siis seuraavissa treeneissä.
Ready teki vähän imuutteluseuruuta ja leikki leluilla, eipä sille ehitty tällä kertaa enempää, mut kohtalaisen siivosti käyttäytyi tällä kertaa taas. Hmm siitä tulee vielä loisto! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jei! Taas uusi laji teidän harrasteisiin:) Ai kuinka ihanaa!
Kiti

Susa kirjoitti...

Aivan mahtavaa! Kivoja uusia aluevaltauksia kelpieille. Olette kyllä niin <3

Mia kirjoitti...

Kiitos! <3
On se vaan ihanaa kun menee ilman mitään odotuksia vaan kokeilemaan ja käy näin. Etenkin Ready oli niin hieno! Tämmöiset antaa niin paljon! Ja tuntuu et mulle on sitten siunaantunut semmoisia koiria ja toki koiratuttuja ja ystäviä että ihan tunteelliseksi tulee. :D