tiistai 29. marraskuuta 2011

Kohti alokasluokkaa ja avoimen hierontaa!

Niin siis ensi vuoden tavoitteita olen sen verran asettanut että Readyn kanssa on tavoitteena päästä koevalmiiksi tokossa alku vuodesta. Niimpä, tänään alkoi projekti kohti alokasluokkaa. ;-D

Aamupäivällä siis Viilarissa, koska halusin Kion kanssa tehdä hyppyä. Saa kyllä tuota Kikottimen menoa tasoitella jotta se pystyy oikeasti oppimaan ja pitää aivot päällä, sillä menee niin helposti yli ja tarjoaa kaikkea...Alan siis tosiaan sisäistää miksi kokeissa tulokseen ei voi luottaa vaikka teknisesti koira osaakin...

Eli alustalle hypyltä etenemistä ihan vaan ensin kolmen toiston verran. En tykkää ku alkaa kääntyyn jo hypyn päällä ja laskeutuu nenä kii esteeseen melkein. Sitten sitä istumisen vahvistamista, tehtiin sekä niin että ohjasin kiertään esteen ja käskytin sit istumaan ettei ne kierrokset niin kiehuis tapissa ja sit ihan hypyn kanssa myös. Tuli myös virheellisiä ja pääsin niistä huomauttaan vähäsen. Tää alkaa nyt oleen just tätä et kun on niin kiehumassa ni sitten voi huomauttaa vähän et haloo hei kun on viettiä kerran, mut toisaalta tehoaako yhtään ku on niin kierroksilla, ni joopajoo..virettä vaan alas..
Otin luoksaria ilman pysäytystä, namiohjauksella suoraan eteentuloon, ku on tehnyt vinoja nyt. Hiotaan tää nyt takas kuntoon ni on sit ylemmissä luokissa kohillaan plus et tämä on yhteydessä myös pa:n ennakointiin.
Erilaisilta matkoilta tuli ja sain tekeen suoria ja tiiviitä. OK. jatketaan ens kerralla toisenlaisella harjoituksella tätä myös.

Kiolle vielä jääviä takapalkalla. Oikein hyviä, myös valmisteleva osuus tiivistä ja hyvää seuruuta. Napakoista käskyistä tulee terävät napakat jäämiset ja niistä vapautukset taakse. Illalla naksuttelen sisällä asennoissa pysymistä ja teen häiriötä. Nää näyttäys olevan paremmalla mallilla taas.

Joten illan sisäsessioon Kiolle tulee jäävien asennoissa pysyminen sekä kaukot.

Readyn kanssa hyppyä alustalle, teki neljä toistoa. Ekalla varasti mut sit varmuudeksi namitin sivulle tuloa ja jaksoi sen jälkeen odottaa myös sivulla hyppy-käskyä. OK. Jatketaan näitä vielä paljon. Ensten varmuutta ylitykselle ni eipä sitten keksi ruveta kiertämään, paljon palkkaa siis ylityksistä.

Sitten paikalla odottamista istuen. Tällä sitten tähdätään luoksarin paikalla pysymiseen, ja tätä tulee Reen kanssa kanssa vahvistaa paljon. namitin tosi tiuhaan hienosta keskittymisestä ja asennon säilyttämisestä. Tavoitteena alusta asti rauhalliset etutassut, ei nojailua eikä niiden asettelua. OK. Jatketaan tätä.
Myös maassa makuuta teki samalla tekniikalla, siinä asteen levoton, lisää toistoja ja helpompaa harjoitusta ensin (esim. ei juurikaan etäisyyttä koiraan). Ree on niin kovin kovin kovin vilkas ja reaktiivinen, joten sen kanssa pitää olla tarkkana ja palkan ajoituksessa (naksutin) tosi nopea.

Lopuksi vielä liik.maahanmenon alkutreeniä namileikillä. Heitän namin oikeelle, koira hakee, toisen vasemmalle koira hakee ja jne. ja jossain välissä kun koira tulossa kohti kun olettaa namin lentävän musta toiseen suuntaan pyydän koiran maahan naks ja palkka jonka jälkeen vapautus. Tekniikka maahanmenoon on Readylla hyvä, menee hienosti hissinä, mutta sen verran epävarma et tässä tulee varmasti myöhemmin ihan itsestään lisää vauhtia kun huomaa et tekee oikein.
Tätä illalla lisää.

Readyn iltasessioon tänään vielä edessä istumisen harjoittelua ja liik.maahanmeno namileikki. Myös peruasentoa tehdään hetki joka treenikerralla.

1 kommentti:

Immi kirjoitti...

Heippa!

Tulipa tuossa mieleen, kun näköjään treenailette samoilla kentillä (ja samassa seurassakin :D) kuin me, että jos teitä huvittaa niin jotakin yhteistreenin kaltaista vois suunnitella? :) Aina uudet koirat ja häiriöt on vaan hyvästä. Jospa tuokin jäppinen joskus oppis keskittymään alusta loppuun. :)Meilläkin olisi nimittäin vähän ehkä tavoitteena kisailla alkuvuodesta.