maanantai 24. lokakuuta 2011

Jälkeä! Ja canicrossausta!

Kävin itekseni koirien kanssa jäljestelemässä. Viikolla ei ainakaan näin yllättäen löydy päiväsaikaan treeniseuraa, ehkä suunnitellummin? Muutamia huomioita yksin jäljestäessä. Mulle oli tällä erää ihan liikaa koiran kanssa jäljen ajaminen ja jälkimerkkien kerääminen. Kion kanssa onnistui ihan ok, paitsi et mä en saanut sitä jarrua tarpeksi sille kun naru välistä karkas ja sittenhän se meni niin että rapa lensi jos metsässä voi rapa lentää. Yks käsi liinassa ja purkkipalkan tunkemista taskuun, samaan aikaan pitäis kerätä jo merkkiä ja koiraakin jarrutaa et tekis tarkemmin töitä. Kio ajoi kyllä hyvin muuten paitsi tosiaan kaahotteli, ja tuolla menolla jäisi yksi jos toinenkin keppi kokeessa metsään kun sen verran laajoja oli tarkastuskaaret. Readyn kanssa vielä mahdottomamapaa ku sitä pitää hidastaa ja osoitella nameja, joten nythän se pääskin välillä kaahottaan nokka ylhäällä.

Kion jälki n.150 tai 200, vanhentui vaan 30min. Mä en vieläkään kykene askelparien laskemiseen ku teen jälkee, vaikkei edes tartte nää kylvää nameja samalla lailla ni ei aina unohdan sen laskemisen vähän väliä. Herran jumala että voi olla laho pää!! Joten tuo jäljen pituus on mun erittäin kehnon etäisyyden arvioinnin varassa, josta oon jo aiemminkin maininnut et kehno on. :P Neljä purkkia jäljellä ja kolme 90asteen kulmaa ja muutamia kaarroksia. Maasto semmoista kosteaa multaisaa lehtimaata ja varvikkoa, loppuun pehmeämpää sammalpohjaa. Haki jäljen alun, eli vois kyllä sitä janaa alkaa tekemään. Alkuun hyvin tarkkaa, puolessa välissä vauhti kiihtyikin ja tuli isojakin tarkastuksia, ympyröitä lähinnä. Ekan kupin ilmaisi tosi upeasti ja toisenkin mikä humahdus maihin. Kolmannella kuppi ei ollut selkeästi enää niin arvokas, olis kiinnostanut enempi ajaa. Hyvä nainen opeta nyt se keppien ilmaisu koirallesi niin pääsee niillä kepukoilla riekuttamaan/vaihtamaan leluun, muuten tuosta koirasta tulee jäljen pikajuna. Kulmat teki yhtä lukuunottamatta hyvin. Natural menua ihan vähän eli ehkä kourallinen jäljellä ja oisko todistetusti syönyt neljässä kohtaa, joten opeta kepit ja unohda namit jäljeltä, hidasta toki vauhtia.

Readylle 3m x3m namiruutu, kivaa työskentelyä, jäljesteli myös mun kulkua namiruudulle. :D Jaksoi hyvin nenä maassa ja kivalla vireellä kun kehuskelin rauhassa. Sitten loppuajalla meinas kusasta yhteen ruutua rajaavaan puuhun ja nappasin remmistä. Käskin uudestaan nenätöihin ja haki vielä hyvin nameja, keskeytin ennen kuin keskittyminen taas loppuu. Vois lopettaa tän namiruudun se tekee selkeesti nenätöitä, ja siirtyä namijäljelle vaan. Vein sitten pienelle polkemalleni 20m jäljelle. Namia paljon, muttei tuo syönyt juurikaan, ilmasta nosti jälkeä jonkin verran, ja lopussa kuppipalkka jonne yritti kaahottaa, kupille kävi maahan lopulta kun menin itsekin kyykkyyn heti ja laitoin käden kupin päälle. Hieno pieni. Ensi kerralla enemmän vanhentumisaikaa Readynkin töille. Ja joku muu keräämään merkkejä tai sitten pitää itekseen hakee ne peräjälkeen..

Askartelin meille 80kappaletta jälkimerkkejä tänään ja esineruudun merkkausta varten on isommat nauhat sidottavaksi puihin jos tarvis. Pakkasin meille hienon jäljestyslaatikonkin. :D Välineurheilu ennen kaikkea. :D Huomenna menen äidin luokse kylään ja otan jälkikeppimateriaalit mukaan ja sahailen ne, tänään saavat tulla saunaan kuivamaan. ;D

Jep lisäys vielä että kävinpäs piiitkästä aikaa taas canicrossaus kimppatreeneissä. Mulla oli molemmat juhdat mukana ja kovaa meni. Kiokin jopa veti koko 3km lenkin ku oli muistakin ja osa edellä ni löyty siltäkin vetohalua. :D 3,5km taittui 22minuuttiin. Josko meillä taas pikkuhiljaa reipastuttaisi.

Ei kommentteja: